pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Безплатните карти за децата до 7 години се издават до 31 януари
pamedia , сряда 11 януари 2017 - 12:11:19 // коментари: 0


Пазарджик        Ръководството на „Хебър Бус“ АД напомня на родителите, че до края на месец януари трябва да подменят картите за безплатно пътуване на децата си до 7 години. От дружеството припомнят, че в изпълнение на Наредба на Министерството на транспорта ежегодно се издават на децата до 7 години карти за безплатно пътуване в обществения транспорт. 

Независимо къде са издадени, картите за безплатно пътуване на децата до 7 години важат за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрополитена, с изключение на специализираните и случайните превози. Картите са валидни една календарна година – от 01.01. до 31 януари на следващата година, а в годината, в която детето навършва 7 години – до рождения му ден.

       Важно е да се знае, че липсата на такава карта задължава превозвача да таксува детето с цената на билета за превоз, с оглед на неговата застраховка!

       Съгласно действащата нормативна уредба, родителите трябва предоставят копие от Акта за раждане на детето, както и да посочат постоянен или настоящ адрес на родител по лична карта. Картите се издават в Бюрото за абонаментни карти на улица „Екзарх Йосиф“ (на спирката пред Младежки дом Пазарджик).

      За повече информация на сайта на дружеството www.hebarbus.com.
        

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 773Време за изпълнение: 0.3917 сек., 0.3189 от тях за заявки.