RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Пазарджик за началото на специализирана операция срещу битовата престъпност

ПазарджикВицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе в Пазарджик работно съвещание с ръководството на Областната дирекция на МВР във връзка с  началото на специализирана операция срещу битовата престъпност. Операцията е национална и ще продължи поне 3 месеца.

"Все пак сме в края на мандата, следващото ръководство на МВР ще прецени дали и колко ще продължи тази операция, моето лично мнение е, че тя ще подпомогне организацията на изборите. В Пазарджик вече тече такава операция", обяви Румяна Бъчварова.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев съобщи, че е осигурено денонощно покритие на автопатрули на територията на всичките 12 общини. "Голяма част от състава е навън, като е наситена както светлата, така и тъмната част от денонощието. За нашата областна дирекция са отпуснати 41 допълнителни щатове, за да може във всяко едно малко населено място да има присъствие на полицай. За миналата година дирекцията на МВР в Пазарджик е с добри резултати, забелязва се тенденция към намаляване на битовата престъпност и по-точно - на престъпленията против собствеността. Това се дължи и на доброто ни взаимодействие с местната власт - с общините, а също с НАП, РУГ", посочи ст. комисар Рогачев. По думите му операцията няма да е кампанийна акция, а денонощна работа на служителите на МВР. Областната дирекция вече е получила първите 9 нови автомобили, които са оборудвани с техника, така че на място могат да се издават фишове.

В отговор на журналистически въпрос дали не се притеснява, че ще бъде обвинена, че операцията е правене на пиар, вицепремиерът заяви, че "стартиртирането на такава операция, която е допълнително финансово обезпечена е в услуга, на практика, на следващите министри". Министър Бъчварова заяви, че  в крайна сметка са важни резултатите.

Допълнителните средства за МВР са в размер на 5 милиона лева за страната. Те са за увеличаване на лимитите за гориво на служебните полицейски автомобили. Освен новите 9 автомобила в Пазарджик се очакват и още нови автомобили от общо 600 за страната.


Тази страница е видяна: 1997

 Публикувано от: pamedia на сряда 11 януари 2017 - 15:37:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Министърът на вътрешните работи се очаква да пристигне за откриването на реновираната сграда на Полицията в Пещера
Жандармеристи от Пловдив помагат срещу битовата престъпност в Пазарджишко
Главният прокурор Иван Гешев в Пещера: Полицейска акция срещу битовата престъпност се води в 24 селища. Предстои в още 114
Новият директор на полицията в Пазарджик ще бори наркоразпространението и битовата престъпност
При акция за противодействие на битовата престъпност в Пещера са задържани трима крадци
В сряда полицаите в Пазарджик ще проведат специализирана операция
На 13 май ще има специализирана полицейска операция от кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“
Съвместна специализирана операция на полицията и държавните институции в ромския квартал в Пещера
Министърът на транспорта констатира фрапиращо забавяне на ремонтните работи по проекта за модернизация на жп линията Пазарджик-Стамболийски
В 10 часа е началото на заседанието по делото срещу Евстатиев

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5778 сек., 0.4976 от тях за заявки.