pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Парламентът смогна да приеме на второ четене казаните за ракия да са до 1000 литра
pamedia , сряда 18 януари 2017 - 16:36:11 // коментари: 0


ПазарджикСъвсем в края на своя живот 43-о НС прие  промени в Закона за акциза и данъчните складове на второ четене, с които специализираните малки обекти за дестилиране трябва да са с обща съвместимост на съдовете до 1000 литра, съобщиха национални медии .

Съгласно промените на задължителна регистрация подлежат специализираните малки обекти за дестилиране, като регистрираното лице е длъжно да уведоми писмено кмета на общината за всяка промяна на данните в искането в 14-дневен срок.

Законът дава правомощия на кмета да прекратява регистрацията по искане на лицето, при прехвърляне на фирмата на едноличния търговец или заличаването му, или когато лицето престане да отговаря на изискванията, или е предоставило неверни данни.

Съгласно промените в тримесечен срок от влизането в сила на този закон регистрираните лица, които извършват дейност като специализиран малък обект за дестилиране подават искане за регистрация до кмета на общината по местонахождение. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в държавен вестник.

Според депутата от ГЕРБ Методи Андреев промените в Закона за акциза и данъчните складове са благодарение на политическата воля на Цветан Цветанов, Валери Симеонов и много народни представители.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 948Време за изпълнение: 0.5273 сек., 0.4535 от тях за заявки.