pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Позиция на ГЕРБ-Пазарджик: Лъжите на Корнелия Нинова за усвояването на еврофондовете я превърнаха в госпожа Лъжа
pamedia , понеделник 23 януари 2017 - 08:53:18 // коментари: 0


gerb_logo15.jpgВ разпространена до медиите позиция от ГЕРБ-Пазарджик във връзка с изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова относно опасност от спиране на еврофондовете за България се казва:

Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, стана ясно защо г-жа Нинова е надеждата за БСП. Това, което напоследък тя твърди  за еврофондовете, е не просто невярна информация, а безогледни лъжи. Защото именното успехите на ГЕРБ при усвояването на средствата от европейските фондове е най-болната тема за социалистите. И госпожа  Лъжа неслучайно говори  за евросредствата. По този въпрос най-много ги боли, че сме силни и  най-много ги е страх, защото  най-добре знаят колко можем ние и не могат те.  Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%.  Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския.
По отношение на договарянето имаме вече сключени договори за 36% от бюджета за България, т.е над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави взети заедно са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет. Това ще рече, че служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България  по резултат.

Лъжа е, че програма „Околна среда” е застрашена от спиране. Ако г-жа Лъжа разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е, че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП.  Подготвя ги, че предстои страшно, ако нас ни няма. Страшно ще е, но вие си карайте работата, г-жо Лъжа, и оставете кметовете на мира, а администрацията – да работи.

Нинова не спира да тръби, че след две години управление на ГЕРБ, България отново била изправена пред опасността от спиране на еврофондове. И това е поредната лъжа.

Оставяме системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа ни вярва, защото знае какво можем и вижда ясно какво постигаме. Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират.  Няма как днес да съм виновен за нещо, което те утре ще сбъркат.

Лъжите продължават с това, че страната ни не била  изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020.

А истината е тази: предварителните условия, 45 на брой,  с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Сиреч работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.

По думите на госпожа Лъжа имало опасност ЕК да спре плащанията по съответните програми. Но Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време.

През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като не бяхме на власт!  Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени.

Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 486Време за изпълнение: 0.3863 сек., 0.3090 от тях за заявки.