pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Девет талантливи деца получиха финансови стимули от Фондация "Надеждата на Пазарджик"
pamedia , вторник 24 януари 2017 - 17:02:40 // коментари: 0


Фондация за надарени деца, Пазарджик, Фондация за надарени деца "Надеждата на Пазарджик", учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, връчи първите си финансови стимули на пазарджишки млади таланти.
"Решихме да направим връчването публично, за да бъде максимално прозрачна дейността ни. В края на миналата година ние обявихме критериите, по които Фондацията ще подпомага талантливи деца. Постъпиха документи от 11 деца и организации, като и двете кандидатствали организации не бяха приложили документи за успех на трениращите и обучаващите се в тях деца. Очакваме от тях да предоставят документи и да отговорят на изискването за успех на децата минимум 5:00 и след това ще разгледаме отново техните кандидатури", обяви председателят на Фондацията Иван Неделчев.
Общо девет деца получиха финансова подкрепа за успехите си в различни сфери на науката и спорта. Раздадени бяха една награда от 500 лв, една - от 400 лв и  7 награди от по 300 лева. Наградите са определени като всеки от членовете на Управителния съвет на Фондацията е класирал кандидатите от първо до девето място. С най-много точки е Христо Валентинов Георгиев  - той получи финансов стимул от 500 лв. Христо е състезател по триатлон, подготвя се в СК "Шампион", Два пъти е републикански шампион по триатлон, втори е на републиканско първенство по акватлон и второ място на Европейско първенство по триатлон.
На второ място е Дара Виденова Стоянова - тя получи финансов стимул от 400 лв. Дара е състезателка на спортен клуб "Диляна Прима". През миналата година тя има 7 златни медала и 1 бронзов от участия в турнири, стигна до 5-то място в "България търси таланти".
Финансови стимули получиха още Кристиян Пламенов Павлов - млад поп изпълнител с много награди от конкурси в България и чужбина; Иван Христов Иванов - състезател по карате в клуб "Торнадо" - четирикратен шампион на България, двукратен вицешампион; Радина Кръстева Петрова - с литературни изяви и награди от национални конкурси; Цветелина Петкова Иванчева - с успехи и в каратето, и като танцьор в Представителен танцов състав "Албена"; Мария Петрова Златкова - с успехи от олимпиади по немски език; Камелия Иванова Поибренска - също възпитаник на Езикова гимназия "Б. Брехт" и показала високи успехи в училище; Йордан Методиев Гюров - петобоец, държавен шампион за 16-годишни, 2016 - държавен шампион за 18-годишни. Всички наградени са и много добри ученици, като изискването на Фондацията е да имат успех в училище 5:00.
Фондацията "Надеждата на Пазарджик" раздаде като финансов стимул общо 3 хиляди лева от събраните дарения от членовете на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. "Нашето желание продължава да бъде да стимулираме деца с успехи в различни сфери на образованието. Явно обаче спортистите са по-активните и от общо 9 деца получили подкрепа от нас 6 са спортисти. Искрено се надяваме да имаме и кандидат за участие в международна олимпиада от сферата на точните науки или на хуманитарните науки. И пак ще отбележа, че отличените от нас деца имат не просто успехи в дадена сфера, а и са отлични ученици", подчерта председателят на Фондацията Иван Неделчев.
"Желанието на Сдружението на предприемачите, като едно бизнес сдружение, е да подкрепяме ученици, които впоследствие в своето развитие биха имали принос към българското производство, които, след приключване на образованието си, биха се върнали да се реализират в Пазарджик", подчерта Иван Иванов, член на Управителния съвет на Фондация "Надеждата на Пазарджик.

Фондация за надарени деца, Пазарджик,

Във Фондацията са постъпили в момента още 2 заявления за финансова подкрепа - те са на клубове и организации за деца и предстои да бъдат разгледани от членовете на Управителния съвет. От Фондацията обявиха, че и в бъдеще публично ще представят подпомаганите от тях млади таланти. 
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2059Време за изпълнение: 0.2945 сек., 0.2500 от тях за заявки.