RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Девет талантливи деца получиха финансови стимули от Фондация "Надеждата на Пазарджик"

Фондация за надарени деца, Пазарджик, Фондация за надарени деца "Надеждата на Пазарджик", учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, връчи първите си финансови стимули на пазарджишки млади таланти.
"Решихме да направим връчването публично, за да бъде максимално прозрачна дейността ни. В края на миналата година ние обявихме критериите, по които Фондацията ще подпомага талантливи деца. Постъпиха документи от 11 деца и организации, като и двете кандидатствали организации не бяха приложили документи за успех на трениращите и обучаващите се в тях деца. Очакваме от тях да предоставят документи и да отговорят на изискването за успех на децата минимум 5:00 и след това ще разгледаме отново техните кандидатури", обяви председателят на Фондацията Иван Неделчев.
Общо девет деца получиха финансова подкрепа за успехите си в различни сфери на науката и спорта. Раздадени бяха една награда от 500 лв, една - от 400 лв и  7 награди от по 300 лева. Наградите са определени като всеки от членовете на Управителния съвет на Фондацията е класирал кандидатите от първо до девето място. С най-много точки е Христо Валентинов Георгиев  - той получи финансов стимул от 500 лв. Христо е състезател по триатлон, подготвя се в СК "Шампион", Два пъти е републикански шампион по триатлон, втори е на републиканско първенство по акватлон и второ място на Европейско първенство по триатлон.
На второ място е Дара Виденова Стоянова - тя получи финансов стимул от 400 лв. Дара е състезателка на спортен клуб "Диляна Прима". През миналата година тя има 7 златни медала и 1 бронзов от участия в турнири, стигна до 5-то място в "България търси таланти".
Финансови стимули получиха още Кристиян Пламенов Павлов - млад поп изпълнител с много награди от конкурси в България и чужбина; Иван Христов Иванов - състезател по карате в клуб "Торнадо" - четирикратен шампион на България, двукратен вицешампион; Радина Кръстева Петрова - с литературни изяви и награди от национални конкурси; Цветелина Петкова Иванчева - с успехи и в каратето, и като танцьор в Представителен танцов състав "Албена"; Мария Петрова Златкова - с успехи от олимпиади по немски език; Камелия Иванова Поибренска - също възпитаник на Езикова гимназия "Б. Брехт" и показала високи успехи в училище; Йордан Методиев Гюров - петобоец, държавен шампион за 16-годишни, 2016 - държавен шампион за 18-годишни. Всички наградени са и много добри ученици, като изискването на Фондацията е да имат успех в училище 5:00.
Фондацията "Надеждата на Пазарджик" раздаде като финансов стимул общо 3 хиляди лева от събраните дарения от членовете на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. "Нашето желание продължава да бъде да стимулираме деца с успехи в различни сфери на образованието. Явно обаче спортистите са по-активните и от общо 9 деца получили подкрепа от нас 6 са спортисти. Искрено се надяваме да имаме и кандидат за участие в международна олимпиада от сферата на точните науки или на хуманитарните науки. И пак ще отбележа, че отличените от нас деца имат не просто успехи в дадена сфера, а и са отлични ученици", подчерта председателят на Фондацията Иван Неделчев.
"Желанието на Сдружението на предприемачите, като едно бизнес сдружение, е да подкрепяме ученици, които впоследствие в своето развитие биха имали принос към българското производство, които, след приключване на образованието си, биха се върнали да се реализират в Пазарджик", подчерта Иван Иванов, член на Управителния съвет на Фондация "Надеждата на Пазарджик.

Фондация за надарени деца, Пазарджик,

Във Фондацията са постъпили в момента още 2 заявления за финансова подкрепа - те са на клубове и организации за деца и предстои да бъдат разгледани от членовете на Управителния съвет. От Фондацията обявиха, че и в бъдеще публично ще представят подпомаганите от тях млади таланти. 
Тази страница е видяна: 2488

 Публикувано от: pamedia на вторник 24 януари 2017 - 17:02:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ раздаде 16 финансови стимули на талантливи деца и младежи с успехи в науките и спорта
Фондацията на Сдружението на предприемачите връчи грамоти и финансови стимули на талантливи деца от Пазарджик
Фондация „Надеждата на Пазарджик“ награди още шест талантливи деца и младежи
Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик
Вечерта на талантите и Парти търгът ще са в подкрепа на Фондацията за талантливи деца "Надеждата на Пазарджик"
Три организации подкрепят Фондация "Надеждата на Пазарджик" в инициативата за подпомагане на талантливите деца
Фондация "Надеждата на Пазарджик" връчи награди на деца, постигнали успехи в учението, изкуствата и спорта
Отчет на дейността на ОИЦ – Пазарджик за 2020 г. и актуални финансови стимули за бизнеса във връзка с преодоляване последствията от COVID-19
Фондацията на Сдружението на предприемачите в Пазарджик отново награди талантливи деца
Дванадесет ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6134 сек., 0.5296 от тях за заявки.