RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Веселин Марешки: Малкият и среден бизнес трябва да бъде защитен, първата ни задача в парламента ще бъде да узаконим резултатите от референдума

Веселин МарешкиФирмите от малкия и среден бизнес задължително трябва да имат представителство в Националния съвет за тристранно сътрудничество, заяви Веселин Марешки  на среща с предприемачи в отговор на зададен въпрос дали би се ангажирал със защита на техните интереси. Лидерът на Гражданско движение ВОЛЯ бе гост на среща-разговор, организирана от „Обединени бизнес клубове“ –неправителствена организация с над 1000 членове.
Присъстващите поискаха да разберат повече за плановете на ВОЛЯ, ако влезе в Народното събрание. Веселин Марешки обяви, че първото, което ВОЛЯ ще направи, е да предприеме стъпки за узаконяване на референдума, подкрепен от 2,5 милиона български граждани.
ВОЛЯ е за драстично намаляване – поне с една трета, на министерствата у нас, обяви  още лидерът на новия политическия проект. Той покани всички почтени професионалисти да се включат във формацията със своите компетенции и умения. По думите му, и популизмът, и национализмът, са еднакво вредни. „На тях ние отговаряме с патриотизъм, професионализъм и прагматичност“, категоричен бе Марешки.
Той бе категоричен, че в България трябва да има пазар с правила, на който да побеждава най-добрият. „Не съм използвал никога контакти с властта, за да развивам проектите си,  не съм участвал в обеществени поръчки, движа се свободно, без охрана. Сила ми дават  трите милиона българи, които са станали мои клиенти“, заяви Марешки. Според него, изключително важно за бизнеса е да развиваме природните дадености на страната – туризъм и земеделие, като успоредно с това трябва да се подкрепят онези инвестиции, които са свързани с иновации.
Близо два часа Веселин Марешки отговаря на въпросите на присъстващите собственици на фирми. Темите, които те повдигнаха, бяха от различни сфери и отразяваха проблеми, с които всеки от тях се сблъсква в работата си. Присъстващите дадоха и интересни предложения, с които ВОЛЯ ще се съобрази в бъдещата си дейност.Тази страница е видяна: 380

 Публикувано от: pamedia на петък 27 януари 2017 - 17:50:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Веселин Марешки: Здравеопазването има нужда от революция, а не от промени на парче
Стойно Чачов: Трябва да има прозрачност в решенията, за да дойдат инвестиции. Цената на розовия цвят трябва да бъде гарантирана
"Малкият бог на земетръса" - роман от Петър Денчев, ще бъде представен в Младежки дом - Пазарджик на 15 май
Комисията на Бойка Маринска препоръчва на Народното събрание да отхвърли референдума на Марешки
Първата награда за поезия „Теодор Траянов“ ще бъде връчена на 30 януари
До 17 януари трябва да бъде укрепен брегът на Марица при Тополница
Конференция за повишаване на конкурентоспособността на малкия и среден бизнес се проведе в Пазарджик
До края на февруари трябва да бъде избран инженеринговият изпълнител на Западния околовръстен
БЗНС и НПСД: Развитието на малкия и среден бизнес е приоритет в програмата на Реформаторски блок
Конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ организира ИАНМСП в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5437 сек., 0.4640 от тях за заявки.