RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Младежи в неравностойно положение ще изучават безплатно английски език по проект "Код Успех"

Американският посланик в Пазарджик, Посланикът на САЩ Ерик Рубин и президентът на Фондация „Америка за България“  Нанси Шилър присъстваха в Пазарджик на старта на проект „Код Успех“ за обучение по английски език на 200 младежи в неравностойно положение, 100 от които са от Пазарджик, 25 - от Пещера, а останалите 75 - от цялата страна. Проектът се осъществява от фондация „Тръст за социална алтернатива“ в партньорство с Младежка фондация „Арете“, Фонд за превенция на престъпността - ИГА и фондация „Корпус за образование и развитие“, с финансовата подкрепа на Държавния департамент на САЩ и Фондация „Америка за България“. Целта на проекта е освен младежите да получат знания по английски език, те да бъдат насърчени да продължат своето образование в прогимназиален и гимназиален курс, с което техните шансове за наемане на работа да се увеличат.

Участниците в проекта са ученици възраст между 13 и 20 години. Ще бъдат обучавани както по традиционен начин - от преподавател и в кабинети за обучение, така и онлайн - чрез интерактивна платформа за дистанционно обучение. В традиционното обучение ще участват 100-те младежи от Пазарджик, включително и от кв. "Изток". А онлайн обучението ще е за учениците от страната, които ще се обучават пред компютър с преподавател в реално време, връзката с който ще е по интернет. А младежите от Пещера ще ползват смесено обучение - в оборудвана с компютри и интернет класна стая и виртуален учител. Обучението ще е в рамките на 360 учебни часа в периода от февруари 2017 г. до декември 2018 г. Всяка група ще разполага с един учител и един помощник учител.

Пазарджик, Освен обучението по английски език „Код Успех“ включва и сесии за личностно развитие и социална ангажираност, а също и езикови лагери за младежите, участници в обучението, съобщи координаторът на проекта Калинка Василева.

Старт на проекта даде областният управител на Пазарджик Гинче Караминова, която беше домакин на срещата. Тя благодари на Държавния департамент на САЩ в лицето на Н. Пр. посланик Ерик Рубин, на Фондация "Америка за България", както и на неправителствените организации, които ще работят за реализирането на проекта, а също и на институциите и организациите, благодарение на които голяма част от проекта се реализира на територията на област Пазарджик.

"За нас като представители на местната власт е важно да насърчаваме младите хора в нашия регион да бъдат активни, да се образоват, за да може един ден, когато отидат на пазара на труда, да имат шанса да се реализират и да бъдат конкурентоспособни. Този проект е и със социално значение, тъй като в него ще се обучават по английски език младежи в неравностойно положение и с придобитите знания те ще се интегрират по-добре", заяви областният управител Гинче Караминова.

Според посланик Рубин учениците, които ще се обучават по проекта ще изпратят ясното послание, че английският език е необходим за намиране на добра работа. "Учениците ще използват английския, който ще изучават, за да участват в дискусии за културата. Те ще имат и възможността за участие в граждански инициативи и доброволчески дейности", каза посланик Рубин, като пожела на всички ученици и учители успех в обучението през следващите две години и обеща да следи напредъка им.

Президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър представи пред участниците в срещата историята на фондацията и дейността ѝ в България в подкрепа на образованието и икономиката. Благодарности към фондацията и към посланика изказаха кметът на Пещера Николай Зайчев и главният секретар на община Пазарджик Румен Кожухаров. 
След официалния старт на проекта присъстващите гостуваха в офиса на сдружение „Бъдеще“ в кв. "Изток", където започна обучението на една от групите ученици. 

Тази страница е видяна: 1242

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 02 февруари 2017 - 12:03:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
10 години "Един различен ден" за деца и младежи в неравностойно положение
Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище
Езиковата гимназия е домакин на турнир по реч и дебати на английски език
Осмокласниците от ПМГ „К. Величков” - със сертификати за владеене на английски език от TrackTest
Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2015
Срещу 70 лв „Уни Хоспитал” прави PCR тест и издава документ на английски език
Съветът за младежка политика организира поредното си кафе на английски език
Учениците в ОУ "Христо Ботев" изучават чужд език в модерно оборудван кабинет
Ученици в IX и X клас с отличен английски език могат да кандидатстват в програмата за ученически обмен „YES“
Мария Симеонова от 7 клас в ПМГ „ Константин Величков“ стигна до финалите в състезание по английски език Spelling BeeТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5883 сек., 0.5042 от тях за заявки.