pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Отец Димитър поведе празничната процесия към лозовите масиви на Радилово
pamedia , вторник 14 февруари 2017 - 16:29:14 // коментари: 0


ПещераКметът на Пещера Николай Зайчев присъства на честването на деня на виното в Радилово. И тази година радиловци се  събраха на хубавия български празник. Към лозовите масиви се отправи празнична процесия, водена от отец Димитър. 

 "Виното и любота вървят ръка за ръка. Пожелавам сладко грозде, берекет и високи добиви. Нека началото на новата селскостопанска година бъде благодатно за всички земеделски стопани и техните семейства", нарече Зайчев в мразовитото утро.
Общинар № 1 символично заряза лозовите насаждения последван от гостите и жителите на тържеството. В състезанието за най-хубаво вино първо място в категория "Червено вино" спечели Веселин Зайчев. Първи майстор на бялото вино стана Илия Караджов. В конкурса за мезета не бе присъдена награда, защото отдавна са изядени поради великолепните си вкусови качества.

220 тона вино от 600 дка лозя са произведени през 2016г. в кооперация "Зов", каза Стоян Радин председател на земеделците. В резитбата на лозовите масиви се наемат 50 работника, които се грижат за сортовете ркацители и мерло. Кооперацията стопанисва 6 000 дка площ, допълни Радин.

Пещера
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 935Време за изпълнение: 0.3661 сек., 0.2926 от тях за заявки.