pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Цветан Цветанов и Екатерина Захариева представиха акценти от програмата на ГЕРБ в сектор сигурност, правосъдие и обществен ред
pamedia , вторник 28 февруари 2017 - 18:38:31 // коментари: 0


ПазарджикНа Кръгла маса, посветена  на проблемите в сектор "Обществен ред, правосъдие и сигурност", председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачът на листата  в 13 МИР Екатерина Захариева представиха акцентите от предизборната програма на партията  в сферата на сигурността и правосъдието. 
Във форума участие взеха представители на НПО, работещи с лишени от свобода, адвокатската колегия, общественият посредник на Пазарджик, фирми от сектор „Сигурност“, както и водачът на листата на БСП Славчо Велков, който сподели, че иска да се запознае на място с предложенията на ГЕРБ, за да се подготви за утрешния телевизионен дебат с Цветан Цветанов.
Бившият вътрешен министър освен толерантност към опонента демонстрира и разбирането, че по основните направления на националната сигурност трябва да има консенсус между всички групи в Народното събрание.

Цветанов  припомни постигнатото от втория кабинет на Борисов в сектора, като отбеляза, че  предоставените от ЕК 320 млн лева, освен прякото си предназначение, са и оценка, и признание за овладяването на имиграционния поток. За оставащите 12 км от оградата в Хасковско и 15 км в Бургаско текат обществените поръчки и съоръжението трябва да е готово окончателно в следващите два месеца. Част от средствата ще бъдат използвани и за преобразуване на два бежанските центрове в такива от затворен тип.

Цветанов цитира данни на Центъра за изследване на демокрацията, които сочат, че най-големият корупционен натиск е било по времето на кабинета „Орешарски". Ако това е алтернативата, сами си отговорете трябва ли да отиваме там, изтъкна той.

Премахване на контакта на пътния полицай с нарушителя на пътя и тотален видеоконтрол на превишението на скоростта;  свързване на всички камери на пътя, за да се отчита осреднената скорост на автомобилите , както и дистанционно потвърждаване на нарушенията от оператор. Това са част от мерките, които  ПП ГЕРБ предвижда за борба с корупцията, съобщи заместник-председателят на партията.

Цветанов се спря и на  противодействието и превенцията на конвенционалната престъпност, като посочи, че тази година ще  бъдат назначени 1000 служители, за да се обезпечи полицейско присъствие, ще бъде  подменен целия автопарк, както и че  трябва да продължи започналото  изграждане през 2000 г. на видеонаблюдение в общините с криминогенен фактор.Пазарджик
„Размерите на причинетите щети на гражданите от ало-измамниците са се увеличили три пъти на 6 млн. лв. по данни на прокуратурата, а в същото време условните присъди за тези престъпници са 62%. Повярвайте, това не е политика, това е потупване по рамото. Това означава, че ние сами поощряваме тези рецидивисти", каза Цветан Цветанов.

„Освен че е водач на пазарджишката листа, Екатерина Захариева е изключително добре приета не само в съдебната система, но и в цялата Европейска комисия. Най-важното е, че тя никога не е забравяла родното си място и винаги говори за Пазарджик с огромно уважение", заяви Цветанов, преди да и предостави думата .

Захариева от своя страна също направи кратък преглед на направеното в съдебната реформа през последните 2 години:  от промените в Конституцията до двата пакета с изменения в Закона за съдебната власт, които гарантират независимост и безпристрастност на магистратите. Тя спомена и за въведените мерки срещу кражбите на фирми, започналата работа по електронното правосъдие, новата стабилизираща процедура на затруднени предприятия, за да не се стига до фалит, горещ телефон за първична правна помощ.

„Политическа партия ГЕРБ поема ангажимент с промени в Конституцията да отпадне имунитетът на народните представители, защото всички български граждани трябва да са равни пред закона", съобщи още Екатерина Захариева.
„Продължаваме борбата с корупцията на всички нива. Много са започналите наказателни производства за такива престъпления и дори Европейската комисия отбеляза в своя доклад, че в последните две години разследването на корупцията бележи вПазарджикисок интензитет. Предвиждаме един орган да проверява доходите и имуществото на хората от високите етажи на властта", допълни тя.
Водачката на листата на ГЕРБ в Пазарджик допълни, че администрацията вече ще бъде принудена да събира документите, които сега изисква от гражданите. В програмата е заложено и мълчаливото съгласие – ако до две седмици гражданинът или бизнесменът не получи отговор, се приема, че е получил положително решение.  Захариева обеща, ако ГЕРБ се върне на власт, електронното правосъдие да е готово до 2018 г. като една от най-силните антикорупционни мерки.
Предизборната програма на ГЕРБ в сектор „Правосъдие" предвижва приемане на изцяло готовите промени в Назакателно-процесуален кодекс, който слага край на бавния и формализиран наказателен процес.  „Не може заради едно сгрешено число или дата в обвинителния акт някой да бъде оправдаван.  Връщането на делото на прокурора ще може да се случи само веднъж – в едно разпоредително заседание в началото на процеса. Въвеждаме незабавно задържане на лицата за изтърпяване на ефективни присъди, за да се намали бягството от правосъдие. Делата за корупция по високите етажи ще се разследват от специализирания съд", изтъкна Захариева.   Тя заяви още, че  този път ГЕРБ ще бъде инициаторът за нова конституция.КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1158Време за изпълнение: 0.5015 сек., 0.4226 от тях за заявки.