pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Реални имена на полицейски служители използват телефонните измамници, не спират атаките им
pamedia , вторник 14 март 2017 - 13:10:25 // коментари: 0


ПазарджикПродължават опитите за телефонни измами на територията на региона. Регистрирани са опити в Пазарджик, Велинград, Септември, Пещера, Белово и други населени места. 

Измамниците използват вече познатата схема с обаждане и представяне за полицаи, които ще разследват телефонните измами. Преди това обаче измамниците вече са направили позвъняване на телефона на възрастните хора и са направили несполучлив опит за измама. Минути след като разговора приключи на телефона звъни друг измамник, който обаче вече се представя за полицай разследващ телефонни измами. Използват се конкретни имена на служители от съответното районно управление или областната дирекция в Пазарджик. Малко след това измамникът информира възрастният човек, че ще изпрати на адреса свой „колега”, който да вземе приготвените пари, те ще бъдат белязани и описани, като така ще могат да заловят извършителите. Ако жертвата се двоуми дали да го направи, се използват дори конкретни заплахи за физическа саморазправа от страна на мнимите полицейски служители.

 

За пореден път ОДМВР-Пазарджик предупреждава хората да са особено бдителни и мнителни по отношения на обаждания от непознати. На всеки вход от жилищен блок, кооперация или къща са раздадени информационни брошури с телефоните на дежурната част на РУ-Пазарджик, на полицейския и младши-полицейските инспектори. При съмнения хората да звънят на тях, за да се предпазят от телефонните измами.

 Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1226Време за изпълнение: 0.5352 сек., 0.4609 от тях за заявки.