RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
Времето в Пазарджик, сега и утре
Find more about Weather in Пазарджик, BU
Прогноза за следващите дни

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Екатерина Захариева: Нашите опоненти обещават да сложат таван на плащанията на декар. Ние го направихме

Пазарджик„Фактът е, че в нашия регион земеделието е изключително важен сектор. Неслучайно решихме този дебат да е експертен.  Защо е спряна програмата за биоземеделие?  
Тези, които спряха плащанията, мислят, че така удрят нас, но в същност  удрят вас“, каза водачът на листата на ПП ГЕРБ в 13 МИР Екатерина Захариева пред участниците в кръгла маса с тема „Земеделие“ в Пазарджик.   Тя бе категорична , че ще продължи това което е започнато  и ще бъдат добавени нови специални програми от държавния бюджет. В кръглата маса участваха Васил Грудев , зам.-министър на земеделието в кабинета „Борисов 2“,  Иван Капитанов, финансов съветник на министъра на земеделието в  кабинета „Борисов 2“, Лозана Василева, кандидат в листата на ГЕРБ в 13 МИР Пазарджик и специалист в сектор „Земеделие“, кандидатите  за народен представител от листата на ГЕРБ -Гинче Караминова, Павлина Дамянова, Николай Ангелов и Стоян Вълков, както   и областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов.
„Спомням си че положихме огромни усилия, за да създадем новата програма, оставеното от правителството на Орешарски бяха само отделни бележки“, каза Захариева и добави: „В кабинетa  „Борисов 2“ с Грудев положихме огромни усилия да наваксаме,  ние направихме  програма за зеленчуци, плодове, животновъдство с фокус  малките стопанства.“
ПазарджикЕкатерина Захариева припомни , че водачът на БСП в Пазарджик Славчо Велков казва на срещите си, че няма да се плаща на декар, а на килограм . „Осъзнават ли БСП какво обещават – оставаме целия риск в земеделските стопани и при лоша година какво ще се случи“ , попита Екатерина Захариева  и добави „БСП е добре да мислят какво обещават“ . „Нашите опоненти обещават да сложат таван на плащанията на декар. Ние вече го направихме“, добави Захариева.
Васил Грудев представи фокуса на програмите през следващата 4 години. “Нашата програма не е напудрена и розова, а детайлно разписана и знаем как ще бъде изпълнена. Вътре ще намерите само реални обещания, които можем да изпълним”, каза Грудев. Програмата на ГЕРБ насочва усилията  в биологичните сектори – плодове, зеленчуци , животновъдство и биоземеделие. Акцент в реформата  е поземления кодекс с основна цел – реформа в поземлените отношения за устойчивост , комасация и отношение към земеделската земя като към природен ресурс, хидромелиорации , прилагане на комплексен подход за превенция и управление на рискове и кризи- ще бъде довършено изграждането, въвеждането и реалното функциониране на нова система  за борба с градушките, покриваща цялата страна, ще стартира и самолетно покритие; наука и иновации в земеделието; приемане на Закон за браншовите организации.
Сектор „Земеделие“ акумулира 37 % от всички разходи на ЕС. Как ще проведем реформата в сектора ще зависи с какви средства ще разполагаме до 2020 години. Ако по време на българското председателство защитим добре нашите политики, може да развием сектора. Само ефекта от Брекзит ще доведе до 18 % надолу в бюджета на общата селскостопанска Пазарджикполитика.
Държавните помощи планираме да ги запазим, каквито са в момента, бе категоричен Грудев.
Иван Капитанов обясни новите държавни програми ,които са залегнали в програмата на ГЕРБ . Министерството на финансите ще подкрепи увеличаването на бюджета с 30 % за акциза за горивата . Друг хоризонтален проблем е за електронизацията на системата  в мин на Земеделието  за  административната тежест. Истината е, че е почти готова системата. В края на миналия мандат не го направихме за да не бъде използвано за предизборни цели. За година и половина реалните резултати от електронизацията ще бъдат при вас, каза Иван Капитанов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Тази страница е видяна: 375

 Публикувано от: pamedia на понеделник 20 март 2017 - 13:46:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Приемна на Екатерина Захариева в Пазарджик
Екатерина Захариева - с приемен ден утре в Пазарджик
Екатерина Захариева участва в честването на 3-ти март в Брацигово
Със съдействието на Екатерина Захариева онкоцентърът в Пазарджик получи нов ехограф с видеопринтер
Екатерина Захариева връчи наградите на конните надбягвания за Тодоровден в Калугерово
Екатерина Захариева е почетен гост на тържествата за Националния празник във Велинград
Екатерина Захариева: ГЕРБ дава равен шанс на дамите в управлението
Екатерина Захариева: На 4 май ще има правителство, важно е, че се постигна споразумение за приоритетите на управлението
Екатерина Захариева: Показахме, че можем да направим земеделието конкурентоспособен сектор
Министър Екатерина Захариева - с магазин в Пазарджик, най-заможна сред министритеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.1364 сек., 0.1025 от тях за заявки.