RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Малина Консулова-Златева, Реформаторски блок: Не се подвеждайте по купен вот и красиви обещания

Реформаторски блокМалина Консулова – Златева е кандидат за народен представител от листата на Реформаторски блок в 13 МИР-Пазарджик. Живее и работи в Пазарджик. Адвокат. Общински съветник от Реформаторски блок в Общински съвет-Пазарджик. Председател на общинската структура на СДС в Пазарджик. Семейна, с две деца.

Г-жо Златева, кампанията за тези парламентарни избори вече е към края си. Как бихте я анализирали?

Прави впечатление една особеност на тези избори , че голяма част от формациите и по – конкретно двете големи партии не обявяват конкретни цели и управленски програми, както и не се водят дебати за това , а се разчита на „гръмки” обещания и лозунги за повишаване на заплати и пенсии, които са традиционна „стръв“ за избирателите , но са с краткосрочен ефект и носят разочарование. Именно тук е и разминаването на политиците и хората.
От Реформаторски блок няма да чуете това, което чувате от всички партии. Ние не сме и няма да бъдем част от популисткото говорене. Ние имаме ясна програма с конкретни цели! Много пътувахме през тези дни и се срещнахме с най- различни хора. А те – хората, имат много проблеми. Говорим с тях, споделяме нашите убеждения, намерения и ценности. Опитваме се да ги убедим, че промяната ще дойде именно с нас, че ние сме тези, които запазихме в сърцата си непокътната синята идея и няма да й изменим. Признаваме грешките си, но и трябва да гледаме напред. Някои ни вярват, други са скептични. Сигурно, защото много са лъгани. Сигурно са прави. Доверието в политическата класа се е сринало.

Но блокът също бе част от управлението на тази държава?
Да, така е, но ние по-скоро подкрепяхме ГЕРБ и смятам, че успяхме да постигнем доста положителни неща, както и да стартираме, а и да  реализираме нужни и същевременно болезнени реформи. Реформаторския блок сме коректив на ГЕРБ и партньор в Европейската народна партия. Десноцентристкото управление в предходния мандат даде добри резултати. Управление на БСП би било пагубно за страната. На България й трябва дясно правителство и Реформаторския блок може да мобилизира подкрепа в този смисъл.  Надявам се всички ние от област Пазарджик да сме достатъчно мотивирани и да покажем добър резултат, който да помогне и на резултата на Реформаторския блок в национален мащаб.
Вероятно хората си задават въпроса защо да гласуват за РБ, а не за друга дясна партия. Защото това е единствената дясна формация която ще влезе в следващия парламент. Защото знаете, че когато не минеш прага от 4% , гласовете ти се разпределят между двете основни политически сили с най – голям резултат. Така, че всеки глас отишъл извън  Реформаторския блок  е глас за БСП и ГЕРБ. От друга страна , ако БР не е в парламента и не участва в бъдещо дясно правителство, се връщаме назад към времето на Орешарски . Държавата пак ще  влезе в една спирала на нестабилност, а това не е добро за никого.

Кои са приоритетите в програмата на Реформаторския блок?
Един от реалните приоритети на РБ е да се  повиши прага на регистрация по ДДС от 50 000 на 200 000 лв., като считаме, че тази мярка ще съживи, икономиката и ще даде „глътка въздух” на малкия и средния бизнес, който е гръбнака на средната класа. Поетапно намаляване на ДДС в четиригодишен период до достигане на 18% ставка. Осъвременяване на трудовото законодателство с оглед спецификата на малките и средните предприятия, в т.ч. гъвкави трудови договори, гъвкав режим на работното време и др. Намаляване на бюрокрацията и административната тежест върху бизнеса, чрез  замяна на разрешителните режими с уведомителни, където е целесъобразно, в т.ч. въвеждане на правило, според което нов административен режим е допустим само при отмяна на два съществуващи.  Разбира се, не на последно място провеждане на съдебната реформа, добро  образование и достъпно и качествено здравеопазване.

Какво искате да кажете за финал на всички избиратели?
Искам да призова всички мои съграждани, да излязат на 26 март и да гласуват, да гласуват по съвест. Да не се подвеждат по купен вот и красиви обещания. Колкото повече хора гласуват, толкова по - трудно ще е изборите да бъдат купени или манипулирани. Трябва да сме наясно, че всичко зависи от нас самите и ние в момента градим, както нашето, така и бъдещето на децата ни !
Тази страница е видяна: 386

 Публикувано от: pamedia на сряда 22 март 2017 - 10:37:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Малина Златева: Нужна е промяна! Не е нормално общинският съвет да е придатък на общинската администрация
Листата на Реформаторски блок за Пазарджик
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ГЛАС НАРОДЕН
Реформаторски блок спира предизборната си кампания
Реформаторски блок: ВСИЧКО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ!
Реформаторски блок: Реформата в живота ни зависи от нас!
Поздравление от Реформаторски блок-Пазарджик по повод 9 май - Ден на Европа
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ГЛАС НАРОДЕН честити 8 март
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ПАЗАРДЖИК
ВСИЧКО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ!
Бойка Маринска: Реформаторски блок със сигурност влиза в парламентаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5458 сек., 0.4609 от тях за заявки.