RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На извънредно заседание Асоциацията по ВиК в областта подписа договор с „ВиК- в ликвидация” ЕООД гр. Пазарджик

ПазарджикНа извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК- Пазарджик, днес бе сключен договор между Асоциация по ВиК – Пазарджик и „ВиК- в ликвидация” ЕООД гр. Пазарджик .Той бе подписан от областния управител и председател на Асоциацията Златко Митрев и управителя на „ВиК- в ликвидация” ЕООД гр. Пазарджик инж. Атанас Узунов. На заседанието присъстваха  зам. кметовете на общините Пазарджик и Лесичово – Петър Петров и Кирил Гелеменов, секретарят на община Септември Нина Вардина и представител на община Стрелча. 
Договорът е изготвен от МРРБ за период от 15 години и включва стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на общините в област Пазарджик, които са членове на Асоциацията. Съгласно договора, оператораът се ангажира освен да поддържа съществуващите системи, да изгражда и нови такива, също така и да направи капиталови инвeстиции в размер на 8 млн.лв. през следващите 15 години. Предвидените финансови средства ще бъдат инвестирани в дейности по отвеждане и пречистване на отпадъчни води и доставяне вода на потребителите. Ще бъдат обхванати различни водоизточници, довеждащи водопроводи, разпределителна водопроводна мрежа, канализационна мрежа, пречиствателни станции за отпадни води.  На територията на област Пазарджик,  ВиК- в ликвидация” ЕООД обслужва общо 55 населени места, както следва: 32 в община Пазарджик, 15 в община Септември, 7 в община Лесичово и 1 населено място в община Белово. Подписаният днес договор беше съгласуван на заседания на общинските съвети в Пазарджик, Септември и Лесичово. За общините Панагюрище и Стрелча, които се присъединиха към Асоциацията по ВиК в областта, предстои подписване на анекс към настоящия договор.
С днешния акт се цели  подобряване състоянието на водоснабдителната инфраструктура, по-високо качество и ефективност на ВиК услугите, възможност за усвояване на средства от фондовете на ЕС и постигане на съответствие с европейските директиви за качество на питейните и отпадъчните води, на социално поносима за населението цена.
Тази страница е видяна: 1225

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 април 2017 - 14:34:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Асоциацията по ВиК в Пазарджик свиква извънредно събрание за приемане на нов член
Бюджетът на Община Пазарджик ще бъде гласуван на извънредно заседание на 2 февруари
Община Пазарджик подписа с УниКредит Булбанк договор за кредит от 7 милиона лева
Хари Харалампиев свиква ОбС на извънредно заседание
Хари Хараламбиев свиква Общинския съвет на извънредно заседание
Белишки подписа договор за 55 млн. за ВиК на община Панагюрще
Гимназията по икономика в Пазарджик подписа договор по проект за прилагане на ново приложение за виртуална реалност в помощ на обучението по точните предмети
Заради кърлежите Областният управител свиква извънредно заседание на епизоотичната комисия
На извънредно заседание Областният щаб за защита при бедствия ще обсъжда състоянието на реките и язовирите
Областният свика епизоотична комисия на извънредно заседание за ситуацията с бездомните кучетаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5205 сек., 0.4367 от тях за заявки.