RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На извънредно заседание Асоциацията по ВиК в областта подписа договор с „ВиК- в ликвидация” ЕООД гр. Пазарджик

ПазарджикНа извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК- Пазарджик, днес бе сключен договор между Асоциация по ВиК – Пазарджик и „ВиК- в ликвидация” ЕООД гр. Пазарджик .Той бе подписан от областния управител и председател на Асоциацията Златко Митрев и управителя на „ВиК- в ликвидация” ЕООД гр. Пазарджик инж. Атанас Узунов. На заседанието присъстваха  зам. кметовете на общините Пазарджик и Лесичово – Петър Петров и Кирил Гелеменов, секретарят на община Септември Нина Вардина и представител на община Стрелча. 
Договорът е изготвен от МРРБ за период от 15 години и включва стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на общините в област Пазарджик, които са членове на Асоциацията. Съгласно договора, оператораът се ангажира освен да поддържа съществуващите системи, да изгражда и нови такива, също така и да направи капиталови инвeстиции в размер на 8 млн.лв. през следващите 15 години. Предвидените финансови средства ще бъдат инвестирани в дейности по отвеждане и пречистване на отпадъчни води и доставяне вода на потребителите. Ще бъдат обхванати различни водоизточници, довеждащи водопроводи, разпределителна водопроводна мрежа, канализационна мрежа, пречиствателни станции за отпадни води.  На територията на област Пазарджик,  ВиК- в ликвидация” ЕООД обслужва общо 55 населени места, както следва: 32 в община Пазарджик, 15 в община Септември, 7 в община Лесичово и 1 населено място в община Белово. Подписаният днес договор беше съгласуван на заседания на общинските съвети в Пазарджик, Септември и Лесичово. За общините Панагюрище и Стрелча, които се присъединиха към Асоциацията по ВиК в областта, предстои подписване на анекс към настоящия договор.
С днешния акт се цели  подобряване състоянието на водоснабдителната инфраструктура, по-високо качество и ефективност на ВиК услугите, възможност за усвояване на средства от фондовете на ЕС и постигане на съответствие с европейските директиви за качество на питейните и отпадъчните води, на социално поносима за населението цена.
Тази страница е видяна: 1330

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 април 2017 - 14:34:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Асоциацията по ВиК в Пазарджик свиква извънредно събрание за приемане на нов член
Община Пазарджик подписа с УниКредит Булбанк договор за кредит от 7 милиона лева
Бюджетът на Община Пазарджик ще бъде гласуван на извънредно заседание на 2 февруари
Извънредно заседание на ОбС-Пазарджик заради проекти за уличното осветление и за Център за работа с деца и приют
Белишки подписа договор за 55 млн. за ВиК на община Панагюрще
Гимназията по икономика в Пазарджик подписа договор по проект за прилагане на ново приложение за виртуална реалност в помощ на обучението по точните предмети
Хари Харалампиев свиква ОбС на извънредно заседание
Белишки подписа договор за изграждане на депо за отпадъците на Панагюрище и Стрелча
„Асарел-Медет“ подписа нов договор като генерален спонсор на ФК „Оборище“
Стефан Мирев свиква извънредно заседание на Областния кризисен щаб в 17.30 чТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5597 сек., 0.4792 от тях за заявки.