RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Шефът на полицията в Пазарджик разпореди комплексни мерки срещу телефонните терористи

ПазарджикДиректорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев разпореди извършването на комплексни мерки по противодействието на телефонните измами, съобщиха от Пресцентъра на Дирекцията. 

През последните три месеца се забелязва тревожна тенденция за драстично зачестяване на опитите за телефонни измами, като в Пазарджик, така и в останалите общински центрове и малки населени места.  Сценариите за измами са различни и извършителите постоянно сменят тактиката си използвайки различни способи за заблуда и умело манипулиране на жертвите.
От състава на областната дирекция се провеждат комплекс от мероприятия – превантивни и оперативни за предотвратяването, пресичането и разкриването на този вид престъпления, но за повишаване на ефективността им и най-вече акцентиране върху превантивния ефект е необходимо разширяване на техния обхват.

Изпратени са писма до кметовете на всички 12 общини в региона с апел за активизиране дейността на Местните комисии за обществен ред и сигурност. Във възможностите е на всяка комисия е да организира провеждането на местно ниво на разяснителни кампании сред хората, с акцент към възрастните и самотноживеещите. Като партньор ще бъдат привлечени и структурите на Регионална дирекция «Социално подпомагане. Нейните служители ще провеждат беседи с най-рисковата категория хора обект на телефонни измами.

На Началниците на полицейските управления в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград е разпоредено провеждането на срещи с управители на банкови и пощенски клонове, лечебни заведения и общопрактикуващи лекари. До началото на Великденските празници на видни места ще бъдат поставени информационни брошури с най-актуалната информация за схемите на телефонните измами. Една от идеите е да бъде повишено вниманието на банковите служители към случаи, при които възрастни хора искат да изтеглят паричните си спестявания. С тях ще се провеждат беседи за риска от извършването на телефонни измами, най-често срещаните схеми за измами, като междувременно ще се уведомява полицейското управление обслужващо банковия клон.

ОДМВР-Пазарджик ще се обърне за съдействие и към всички регионални и местни медии за съвместни инициативи и още по-голяма активност в разяснителната кампания относно начините на извършване на телефонните измами.       
Тази страница е видяна: 874

 Публикувано от: pamedia на вторник 11 април 2017 - 11:01:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Шефът на ОДМВР-Пазарджик разпореди провеждането на кампания срещу телефонните измами
Шефът на полицията разпореди общински комисии и училищните директори да проверят всички детски площадки в областта
Областният управител разпореди мерки срещу безстопанствените животни по пътищата
Телефонните терористи отново са се активизирали , използват нова схема в района на Пазарджик
Телефонните терористи са атакували Пещера вчера
Телефонните терористи са се вихрили в района на Пещер през последното денонощие
Най-новите методи за измама от страна на телефонните мошеници съобщи полицията в Пазарджик
Мерки за недопускане на наводнения разпореди областният управител
Шефът на полицията обсъди с кмета на Ракитово изграждането на система за видеонаблюдение
От полицията отново предупреждават за активизиране на телефонните измамници, днес на прицела им е бил ВелинградТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6033 сек., 0.5191 от тях за заявки.