RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Лъчезар Урушев издава собствен албум и готви концерт в Пазарджик

Лъчезар Урушев, Младият акордеонист от Пазарджик Лъчезар Урушев подготвя голям свой концерт в Пазарджик по повод издаването на първия му самостоятелен диск. Концертът ще е на  28.04.2017 от 19:00 часа в Зала "Маестро Георги Атанасов" гр. Пазарджик. Това е и поводът за нашето интервю.


Лъчезар Урушев е на 22 години от гр. Пазарджик. На петгодишна възраст започва уроците по акордеон при акордеониста Чавдар Ралчев. Завършва НУМТИ "Добрин Петков" гр. Пловдив със специалност акордеон при Здравка Андреева. От 2014 година изучава "Звукорежисура- звуков и медиен дизайн" в НМА "Панчо Владигеров" гр. София със завеждащ катедра - проф. Иво Керемидчиев.
В албума, който предстои да бъде издаден, Лъчезар Урушев  събира произведения, които се знаят от много хора и са обичани мелодии.


Г-н Урушев, нарекли се концерта "Лъчезар Урушев и приятели". Кои са приятелите?

В концерта на 28 април в Пазарджик ще участва акордеонистът Васил Златанов, с когото заедно сме учили при Чавдар Ралчев и сме печелили заедно много награди, както и двамата акордеонисти Станислав и Еленко Дунчеви. В концерта ще се включат момичетата от Мажоретен състав "Мега" с ръководител Пепи Стойчева - Маргинова. Очаквам потвърждение и от спортен клуб "Импулс" - Пазарджик.

Как стигнахте до този концерт?

Свиря от 5-годишен. Започнах при Чавдар Ралчев. Средното си образование завърших в Пловдив в музикалното училище при Здравка Андреева, след това мечтата ми беше да запиша в София звукорежисура в Музикалната академия -  така и стана, сега съм трети курс по Звукорежисура при завеждащ катедра Иво Керемедчиев. И мога да кажа, че съм доволен от това, което уча и което научих до момента.

Кой Ви запали по акордеона и на кого искате да благодарите за това, което сте като музикант и като човек въобще?

Всъщност, по акордеона ме запали първата ми преподавателка по музика - още в детската градина - г-жа Куманова. Беше ми много интересно по време на заниманията по музика, запалих се, вкъщи имах малко акордеонче и се опитвах да имитирам песничките, които тя свиреше - къде успешно, къде - не толкова. След това ме записаха при Чавдар Ралчев и така продължих да се занимавам с музика, включително и с пиано. Когато отидох в Пловдив в Музикалното училище, ми трябваше голям професионален акордеон и искам да спомена, че благодарение на Дамски  Лайънс клуб Пазарджик, Любо Шушнев и на мой роднина се събраха парите за закупуването на инструмента, на който свиря и до ден днешен.

А откъде интерес към звукорежисурата?

По звукорежисура се запалих от основното училище, влечеше ме към пулта, имах интерес към това. Гледах с любопитство какво правят озвучителите по концерти. Роля в този ми избор изигра и Александър Ангелов. Трябва да спомена и името на един мой спонсор от Америка - Дейвид Хърман - той ми помогна за закупуването на озвучителна техника. А Александър Ангелов ми е помогнал в избора на всичко от техниката. И тъй като отдавна искам да направя музикален албум, но нямах нужните средства, а не съм се сещал да се обърна към кмета на Пазарджик г-н Тодор Попов. Много съм му благодарен, защото Община Пазарджик финансира целия ми проект, а тиражът, в който ще се издадат дисковете е 500 броя. Искам да изкажа и благодарности към асистент Петър Костов - един от преподавателите ми в Академията, който много ми помогна. Много се гордея, че в този диск всичко е мое дело - аз съм изпълнител, продуцент и звукозаписът е мой.
Дискът ще е готов съвсем скоро. Цялата фотосесия за албума и дизайн са дело на Александър Иванов. Дискът ще се продава на символична цена от 5 лв. Смятам, че по-висока цена не би била разумна, защото хората свалят свободно музика от интернет.

В свободното време каква музика слушате?

Слушам всякаква музика, защото работя и като диджей. Но основно слушам на първо място класическа музика, защото в Музикална академия това се слуша, на второ място слушам джаз и народна музика.

Занимавате се активно и с фотография.

Да, отскоро, запали ме Александър Ангелов, известен като Сашо Лъва. Той ме похвали, че съм станал много добър. Наскоро той откри своя изложба и ми каза, че следващата ще е моята. Дано! Ще трябва да поработя доста! 


Тази страница е видяна: 374

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 13 април 2017 - 13:53:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тази вечер - концерт на Лъчезар Урушев и приятели
FIN BULGARIA с трети студиен албум
Утре НОИ няма да издава ПИК
Мариана Бойрикова - вече със собствен блог
РЗИ вече не издава разрешения за продажба на лекарства
Пазарджик се готви за протест на 8 юли
Велинград със собствен щанд на Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ-СПА ЕКСПО
Срещу 70 лв „Уни Хоспитал” прави PCR тест и издава документ на английски език
Бюрото по труда набира за обучение безработни, желаещи да стартират собствен бизнес
С нов собствен ехограф Сдружение за онкоболни и приятели започна кампанията за борба с рака на гърдатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7428 сек., 0.6843 от тях за заявки.