pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кметът на Велинград уверява, че за гражданите и гостите на града не съществува опасност
pamedia , събота 22 април 2017 - 10:18:18 // коментари: 0


Велинград Във връзка с информациите за наличие на уран в питейната вода, кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев и управителят на ВКТВ-Велинград Йордан Нанов съобщават на всички граждани, че взетите проби за изследване, показват завишение на нивата на естествен уран в следните зони: с. Света Петка, местността Юндола, с. Грашево, с. Мечо корито, с. Пашови, малка част от кв. Чепино и кв. Лъджене. В останала част на града нивото на естествен уран е в норма.


Ръководството на Община Велинград и ВиК дружеството са взели всички необходими мерки, като са прекъснали водоподаването на засегнатите зони от водоизточниците „Легуринец“ и „Клептуза“, като в момента се подава вода от пречиствателна станция, където нивото на уран е в границите на допустимото. За селата в Община Велинград по предписание на РЗИ-Пазарджик, кметът д-р Костадин Коев е предоставил на всички засегнати зони, достатъчно питейна бутилирана вода.

Кметът уверява, че за гражданите и гостите на Велинград не съществува опасност за здравето, тъй като на територията на града нивото на уран във водата е в норма.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 504Време за изпълнение: 0.4984 сек., 0.4250 от тях за заявки.