RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тежко се очертава да бъде предпразничното заседание на Общинския съвет утре
Пазарджик

Общият брой на точките от Проекта за дневен ред на утрешното заседание не го прави по-различен от другите редовни през годината, но сред 20-те проекторешения са и няколко особено важни и интересни по значимост, засягащи най-широк кръг от жителите на общината.


Съветниците ще започнат работата си  със създаване на временна комисия за номиниране със звание „Почетен гражданин на град Пазарджик и общината”, тъй като Празникът на града приближава.
Веднага след това е решението на проточилата се с години продажба на кафенето, което за определен период от време ползваше и общинската организация на БСП. След като съдът отмени търга за директна продажба, повторното предлагане, но вече с приватизационна процедура, отново бе спечелен от фирма, чиито управители са синовете на д-р Тиков.

Отчетът за касовото изпълнение на бюджета, средствата от ЕС и отчетът на дълга на Община Пазарджик към 31.12.2016 г. са обединени в обща точка, веднага след която идва предложението на кмета за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на банков кредит в размер до 15 млн. лева. За него вече нееднократно бе съобщавано, че най-голямата част ще е  предназначена за рефинансиране на облигационната емисия с остатъчен размер 2 812 500 евро, рефинансиране на револвиращ банков кредит с остатъчен размер 5 431 490 лв. и за мостово финансиране изпълнението на проекти по програми финансирани от оперативните и други програми на ЕС в размер до 4 000 000 лв.

 Най-малко любопитни са редица от позициите на евентуалната бъдеща концесия на част от имота, формирал разделителната ивица на ул. "Ст. Караджа" след засипването на култовия в Пазарджик канал, по-известен като "Гомнянка" - име , съперничещо единствено с това на град от Югозападна България. Идеята е да се предостави място, на което да се изгради паркинг пред най-новия ресторант-хотел "Форум", тъй като сега автомобилите паркират или на уличното платно или в зелената площ. И тъй като все пак е зелена територия, макар и естествено озеленена, очаквани са реакции на еко тема. Изпреварващо обаче в концесионния договор е предвидено, че съоръжението ще се изгражда по уникална за България зелена технология. И тъй като ще си го изгражда концесионерът, то и цената на концесията е символична - 1200 лв. без ДДС на година.
Възраженията най-вероятно ще бъдат немалко, включително и от бизнес среди, но решението би могло да бъде тълкувано и като подпомагане на местния бизнес.
Всъщност, идеята за продажба на засипаната територия над някогашния  канал, е още от времето на Иван Евстатиев.

Не по-маловажни са решенията за създаване на   Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Пазарджик и приемането, макар и за сведение, на Доклада по Годишна програма за развитие на читалищната дейност през 2016 г. в община Пазарджик.

Сред рутинните точки са тези за  продажбите на имоти и жилища, отдаването на други под наем,  одобренията на ПУП-ове и други подобни.

Интересно ще е дали ще останат сили на съветниците за последната точка, отредена по традиция за питания.
Тази страница е видяна: 252

 Публикувано от: pamedia на сряда 26 април 2017 - 16:07:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Предстои тържествено заседание на Общинския съвет
Допълват две наредби в Лесичово на последното заседание на Общинския съвет
Хари Хараламбиев свиква Общинския съвет на извънредно заседание
Заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе утре в Пещера
Референдумът за общинския дълг е първа точка в предстоящото заседание на ОбС - Пазарджик
Разпределението на местата в Общинския съвет в Пазарджик
Антон Влахов пое председателството на Общинския съвет в Септември
Георги Мърков оглави Общинския съвет в Септември
Медийни обръщения на Стоян Парпулов и Общинския съвет на БСП
Ден на отворените врати на Общинския съвет по наркотични вещества – ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5519 сек., 0.4674 от тях за заявки.