pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Музейна експозиция в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”
pamedia , вторник 02 май 2017 - 17:21:37 // коментари: 0


Пазарджик

По повод 120 години с името на Иван Сергеевич Аксаков  в известната някога като Реалната гимназия, а днес  Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”,  в училището са подредени  в експозиция документи, снимки, униформи, отличия и учебни предмети.
172 години история и десетки хиляди лица, сред които архитекти, лекари, учители, музиканти, политици и държавници от национална величин - това е малка част от историята на най-старата гимназия в област Пазарджик  и част от музейна експозиция, която ще отвори врати на 3 май 2017 г. (сряда) от 10:00 часа в училището.
В експозицията ще можете да видите стари униформи, стар ученически чин, много документи и награди, свързани с историята на училището. Експозицията е подредена под ръководството на преподавателя по история Любка Делчева.
Училището има изключително богата и интересна история. С него са свързани много известни имена, дали много не само на Пазарджик, но и на историята на страната ни - Никифор Попконстантинов и Юрдан Ненов - първите ючители, и по-късните -  Константин Величков, Иван Войводов, Яков Матакиев, Иван Батаклиев и много други. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 909Време за изпълнение: 0.5069 сек., 0.4334 от тях за заявки.