pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кметът: Изключително достойни кандидатури за Почетен гражданин на Пазарджик
pamedia , петък 19 май 2017 - 13:05:04 // коментари: 0


Пазарджик

Александър АрнаудовПазарджик

Арх. Георги Сарамбелиев


Пазарджик

Ренета КамбероваНа тържествена церемония бяха гласувани и връчени отличията Почетен гражданин на Пазарджик. Церемонията по традиция предшества Празника на Пазарджик - 21 май - Деня на равноапостолите Константин и Елена. Заседанието беше открито от председателя Хари Харалампиев. В приветствието си към общинските съветници кметът Тодор Попов посочи, че през последните години всички те, независимо от политическите си и други пристрастия, които имат, правят така, че местната общност да се развива добре.

Гости на тържественото заседание бяха проф. Станислав Станилов и Николай Александров от Атака, доскорошният общински съветник и понастоящем депутат от ГЕРБ - Десислава Тодорова, заместник областният управител Йордан Кожухаров, Здравко Христев, бивш председател на ОбС- Пазарджик.
Приветствия поднесоха председателите на представителни групи Таня Димитрова и Найден Шопов, депутатът Станислав Станилов и заместник областният управител Йордан Кожухаров от името на областния управител Стефан Мирев.

Пред съветниците кметът Тодор Попов заяви, че респектиран от номинациите за Почетен гражданин на Пазарджик, които са на изключително достойни хора и посочи, че лично той към предложението на Комисията за избор на Почетен гражданин би искал да бъде добавена и номинацията на олимпийската ни шампионка Ренета Камберова. Макар и толкова млада, Ренета е олимпийски медалист с над 130 индивидуални отличия и 81 медала, извоювани с ансамбъла по художествена гимнастика.  "Това не е награда, това звание "Почетен гражданин" е признание за заслуги", каза още Тодор Попов.

С абсолютно единодушие общинските съветници гласуваха тази година Почетните граждани на Пазарджик да са трима - краеведът Александър Арнаудов, архитектът Георги Сарамбелиев и олимпийската ни медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова. На тримата бяха връчени почетните ленти със знака на Община Пазарджик. С почетни знаци бяха отличени акад. Владимир Овчаров - почетен ректор на Медицински университет - София, и посмъртно - основателят на Ансамбъл "Пазарджик" Александър Начев.

С едноминутно мълчание общинските съветници и гостите на тържественото заседание на Общинския съвет в Пазарджик почетоха паметта на проф. Лъчезар Цоцорков. 
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 945Време за изпълнение: 0.4698 сек., 0.3906 от тях за заявки.