pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Александър Арнаудов: Пожелавам Ви да намерите баланса между икономика, просвета и култура, така че младите хора да започнат да се връщат тук
pamedia , петък 19 май 2017 - 13:40:46 // коментари: 0


Ал. Арнаудов

Историкът краевед Александър Арнаудов днес беше отличен със званието Почетен гражданин на Пазарджик. Това стана на тържествено заседание на Общинския съвет в Пазарджик.

"Особено съм щастлив за тази номинация и това внимание, което ми отдавате", заяви Александър Арнаудов. Пред съветниците той цитира мисълта на Стефан Захариев, че "всеки човек е длъжен да познава най-напред мястото, в което се е родил и живее" и през живота си и в работата си самият той се е водел от тази мисъл, а музеят е мястото, което пази миналото, затова е щастлив, че 34 години от живота си е прекарал в музея в Пазарджик.


"Това признание, което днес получавам, се отнася и за моите колеги, за моите ръководители в музея, защото те също имат заслуга в моята работа и не на последно място и за съпругата ми, защото много често работният ми ден продължаваше и вкъщи и съм лишавал своето семейство от внимание и грижи", каза още г-н Арнаудов. Като цитира Иван Батаклиев с мисълта му, че всеки българин във всичко има нужда да бъде първо българофил, а след това другофил, Александър Арнаудов пожела на общинските съветници да намерят баланса между икономиката, културата и просветата, така че младите хора да се връщат тук.

Александър Арнаудов е историк, краевед, дълги години е завеждал отделите "Възраждане" и "Етнография" в музея, изследовател е на Чепинския край, на миналото и културно наследство на региона на Пазарджик, на фолклора ни, на Катедралната църква "Света Богородица". Той бе един от радетелите и впоследствие авторите на "Енциклопедия Пазарджик", автор е на изследвания за Константин Величков, за Хаджи Найден Йованович, Никифор Попконстантинов, Тодор Банчев и много други. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 963Време за изпълнение: 0.3015 сек., 0.2520 от тях за заявки.