Меню
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Тодор Попов: Очакват ни още предизвикателства, заедно ще се справим. Да ни закрилят Светите равноапостоли Константин и Елена!
pamedia , неделя 21 май 2017 - 13:22:48 // коментари: 0


Пазарджик,

За 31-ви пореден път Пазарджик чества своя празник. Празникът започна с тържествена литургия в храма "Св. Св. Константин и Елена" в Пазарджик, след което по традиция шествието премина през Пазарджик - до площад "Константин Величков", където духова формация към Симфонимчия оркестър на Пазарджик изнесе концерт.

Пазарджик,
Гости на тържеството днес бяха Денис Валериевич Алтапов - заместник-кмет на побратимения град Ставропол, Андрей Иванович Якименко, генерален директор на фирма "Център на технологията" - гр. Ставропол, народните представители Десислава Костадинова, Даниела Малешкова, Десислава Тодорова, Йордан Младенов, Надя Клисурска- Жекова, областният управител Стефан Мирев, председателят на ОбС Хари Харалампиев, общински съветници, общественият посредник на Пазарджик Георги Шопов, кметовете на Пещера Николай Зайчев и на Септември Марин Рачев.

Тържествен водосвет отслужи н.пр. Константийский епископ Яков.

Пазарджик,

След като издигнат знамето на Пазарджик, кметът Тодор Попов приветства своите съграждани. "Днес е денят на Пазарджик! Ден за празник, но и ден за равносметка! И за удовлетвореност от добре свършената работа през изминалата година. Защото с всяка една година Пазарджик категорично следва своя път на промяна - промяна към по-добро – за града ни и за всеки един от нас!", каза Тодор Попов. В словото си той отбеляза имената на достойни пазарджиклии, които вчера бяха отличени като Почетни граждани на Пазарджик олимпийската медалистка Ренета Камберова, архитект Георги Сарамбелиев и историка и краевед Александър Арнаудов, а също отличени със специален знак - академик Владимир Овчаров и фолклориста – основател на Ансамбъл Пазарджик Александър Начев, както и голям брой дейци на културата, общественици, преподаватели, които също получиха награди за принос към Пазарджик. Кметът подчерта и спортните постижения на Пазарджик, като посочи успешните ни спортисти Дара Стоянова – наша млада гимнастичка, едва 9-годишна и вече с призови места в  престижни конкурси и шампионати,  Димитър Кръстанов – финалист на Олимпийските игри в Рио по модерен петобой, джудиста Иван Стоев – държавен шампион и призьор на Световната купа, колоездача Георги Гинин – първенец на откритото първенство на Швейцария, бадминтониста Алекс Попов. Тодор Попов не пропусна и откриването на Спортното училище в Пазарджик, успешното участие на наши танцови и певчески детски формации, откриването през миналата година  на три нови детски градини в селата Алеко Константиново, Мокрище и Братаница, и предстоящото откриване на две детски заведения в Главиница и Сарая."Скъпи съграждани, пред нас е една динамична година, в която приоритетите ни са ясни. Очакват ни доста предизвикателства,  но аз съм уверен , че заедно ще се справим с тях – с позитивно отношение и вяра в доброто! Да ни закрилят Светите равноапостоли Елена и Константин!", завърши словото си кметът на Пазарджик. Празничната програма започна с изпълнения на Крисия, а програмата до края на деня можете да откриете тук. 

2Пазарджик,


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 319Време за изпълнение: 0.8204 сек., 0.7390 от тях за заявки.