RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Преподаватели от страната и чужбина участват в конференция в Пазарджик за ученето през целия живот

Пазарджик

Пазарджик е домакин на двудневна педагогическа конференция под мотото „Учене през целия живот – от малки до големи” с представяне на добри практики по изпълнение на Националните стратегии на МОН. Конференцията е двудневна – на 30 и 31 май 2017 г.,  и е организирана от РУО – Пазарджик и Община Пазарджик.

    Основната идея е работа по изпълнението на Националните стратегии на МОН, съхраняване и обогатяване на добрите традиции, популяризиране на иновативни педагогически модели и добри педагогически практики, с цел осигуряване на възможност за равен достъп и качествено образование на децата и учениците.
    Участниците са директори и учители от училища и детски градини от област Пазарджик  - от общините Пазарджик,  Белово, Велинград, Ракитово, Панагюрище, Брацигово, Пещера, Септември, Стрелча, както и от страната: от гр. Пловдив, гр. Кърджали, гр. Стара Загора, гр. Враца, гр. Варна, гр. София, гр. Елин Пелин, гр. Бяла Слатина, гр. Казанлък, както и от Испания: Българско неделно училище „Свети Седмочисленици“ Тарагона – Реус и Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ Барселона.
    В двата дни на конференцията ще бъдат представени и обсъдени 120 доклада – добри практики за изпълнение на няколко национални стратегии на МОН - за учене през целия живот, за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система, за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства, за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката, за насърчаване и повишаване на грамотността.
Конференцията ще бъде открита днес, 30 май, от 13:30 часа, съобщиха от РУО-Пазарджик. 


Тази страница е видяна: 742

 Публикувано от: pamedia на вторник 30 май 2017 - 11:05:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
120 доклада за 2 дни обсъдиха участниците в Областната педагогическа конференция „Учене през целия живот – от малки до големи”
Музиката – обич и вдъхновение през целия живот
Преподаватели ще участват в благотворителен концерт в подкрепа на 20-годишната Мария Даракчиева
Обобщена информация за избирателната активност през целия ден по общини в област Пазарджик
Бойка Маринска: С въвеждането на електронния вот, очакваме сериозно нарастване на броя на гласувалите млади хора в страната и на българите в чужбина
Всички детски градини в община Пазарджик ще работят през целия летен сезон
През 2018 г. завърналите се от чужбина в област Пазарджик са 350, а заминалите - 917
Конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ организира ИАНМСП в Пазарджик
През целия ден днес ще се измерва костната плътност
През целия ноември ще има полицейски акции по пътищатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5817 сек., 0.5017 от тях за заявки.