pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Министър Николина Ангелкова: Пещера е добър пример за привличане на туристи
pamedia , четвъртък 08 юни 2017 - 17:17:01 // коментари: 0


Пещера

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с кмета на община Пещера Николай Зайчев и обсъди с него възможностите за развитие на туризма в региона. Двамата констатираха, че има все още много неизползван потенциал за популяризиране на този красив кът на България като отличен маршрут за екотуризъм, зимни спортове, лов и риболов, планински и пещерни експедиции.


Министерството на туризма ще продължи да насърчава всяка местна инициатива, която развива туристическия бизнес в общините, подчерта министър Ангелкова. Тя приветства усилията на бизнеса в Пещера да привлича повече туристи с услуги, които произтичат от нейните уникални забележителности и специфика. Възможностите за устойчиво развитие на отрасъла не са свързани само с инвестиции в големите курорти, но и в по-малките зони за отдих и пътешествия. В това отношение Пещера може да бъде добър пример, стана ясно по време на срещата. Сред най-популярните местни забележителности например е крепостта Перистера край града, която е реставрирана с евросредства и се посещава средно от хиляда туристи на месец. Този интерес може да се комбинира и с други допълнителни услуги до исторически места като Батак и Брацигово, каза министър Ангелкова.

Недалеко от града е разположено летовището "Св. Константин", известно с благоприятния си климат и красива природа. Построените там ски влекове създават отлични условия за развитие на зимните спортове, а язовир "Батак" - за летен плаж и риболов, посочи кметът на Пещера. Много разнообразни са и офертите за климатолечение, рехабилитация, културно-исторически  и опознавателни турове в областта. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 556Време за изпълнение: 0.4159 сек., 0.3724 от тях за заявки.