RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Пътно управление в Пазарджик ще ремонтира три важни пътни отсечки в региона

Лесичово

Инвестиционната програма на Областно пътно управление Пазарджик за 2017г. беше представена на провелия се Областния съвет за развитие, на който домакин беше кметът на Лесичово Серьожа Лазаров.


Предвиждат се ремонти и поддръжка на републиканските пътищата I, II  и III клас, преминаващи през територията на област Пазарджик. Предстоят текущи ремонти на път I-8 – Костенец-Белово-Септември-Пазарджик, II-37 – Панагюрище-Пазарджик-Пещера-Батак-Доспат. До края на месец юни ще започнат ремонти и изкърпвания и на път III–803–Драгор-Динката-Калугерово-Лесичово.

Въпросът за ремонт на третокласния път преминаващ през община Лесичово беше поставен от кмета на общината Серьожа Лазаров. Два пъти повече са предвидените финансови средства за текущ ремонт и поддръжка на републиканските пътища в област Пазарджик за 2017г., в сравнение с 2016г. Предвижда се поставяне на нова хоризонтална маркировка, нова осева линия, а в момента се изготвя и задание за подмяна на знаковата маркировка на  някои  от републиканските пътищата в областта. Паралелно с ремонтите се провеждат и мероприятия по почистване на канавките и изсичане на храстова растителност.

 По искане на кмета на община Лесичово, днес започва почистването на напоителния канал „Гелемен арк”, в района на детската градина, училището и гробищния парк в с. Калугерово. Създадена е необходимата организация от  „Напоителни системи” ЕАД клон Тополница – и кметство Калугерово. Бяха обсъдени въпроси свързани със стопанисването и поддръжката на отводнителните канали с цел предпазване от заливане на земеделските земи и терени в регулацията на населените места. Ползвателите на вода за напояване от „Напоителни системи” ЕАД клон Тополница, са на територията на общините Пазарджик, Септември, Лесичово и Пещера.

Членовете на Областния съвет за развитие подкрепиха предложението на кмета на община Панагюрище Никола Белишки, да бъдат преразгледани проектите на споразумения между Агенцията по геодезия, картография и кадастър и общините за предоставяне на услуги по Закона за кадастъра и имотния регистър /ЗКИР/ и Закона за геодезията и картографията /ЗГК/. Въпросът ще бъде представен на предстоящото заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

Следващото заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе през м. септември. Домакин ще бъде кметът на община Пещера – Николай Зайчев. 


Тази страница е видяна: 1567

 Публикувано от: pamedia на петък 09 юни 2017 - 11:19:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нов директор на Областно пътно управление - Пазарджик, досегашният оглавява Софийското управление
В отговор на Десислава Костадинова МРРБ обяви, че ще ремонтира пътя Пазарджик-Пещера-Батак, първо ще бъдат изкърпени най-компроментираните отсечки
Ограничения в движението на територията на Областно пътно управление - Пазарджик
Въведени ограничения на движението на територията на Областно пътно управление - Пазарджик
Тодор Попов: Днес правим поредната стъпка към дългосрочното и трайно управление на отпадъците в региона
Текущото състояние на стратегически важни за Пазарджик проекти
Тодор Попов: Община Пазарджик продължава работата си по важни инфраструктурни проекти
От ОДМВР и ОУПБЗН в Пазарджик напомнят важни правила при употреба на фойерверки и други пиротехнически изделия
Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни
От полицията препоръчват алтернативни на магистралата маршрути, заради тапи, поради ремонти на отсечкиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6516 сек., 0.5641 от тях за заявки.