Меню
Времето в Пазарджик, сега и утре
 
 
НАБИРА ОФЕРТИ ЗА ИЗБОР НА НАЕМАТЕЛ
на следния обект в гр. Пазарджик:
ТЪРГОВСКО ПОМЕЩЕНИЕ (ПАВИЛИОН)
УЛ.“ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ №27 В ГР. ПАЗАРДЖИК
Mинимален месечен наем 130 лв. без ДДС. >>>>>> подробности
     
eagro.png

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Заловени са двама посредници на телефонни измамници след полицейски разследвания
pamedia , петък 16 юни 2017 - 11:07:49 // коментари: 0


Пазарджик

В резултат на активните действия на полицаи от РУ Пазарджик и Велинград са задържани двама мъже, съпричастни към извършването на телефонни измами, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

През последните два месеца на територията на областта бяха регистрирани десетки случаи на опити за телефонни измами. В някои от случаите извършителите имали успех и успели да оплетат в мрежите си възрастни хора. През април 72-годишната Ц.П. от Пазарджик била заблудена, че служители на МВР търсят съдействие за разкриване на телефонни измами. Така жената се простила със сумата от над 900 лева и около 13 грама златни накити. Аналогични били и случаите с пазарджиклийките Г.М. – на 61 години, С.Я.- на 64 години и Н.М.- на 78 години. Възрастните жени били ощетени общо със суми над 4000 лева, 200 евро и около 40 грама златни накити.

За разследване на случаите в РУ-Пазарджик бил сформиран екип от служители на сектор „Криминална полиция”. След дългата и упорита работа полицаите влезли в дирите на човека, който отивал на адресите на жертвите и вземал сумите и накитите. Оказало се, че това е пазарджиклията Х.М.- на 39 години. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

Служители на РУ-Велинград също установиха самоличността на съучастник в извършване на телефонна измама. Неизвестен позвънил на 69-годишната Н.П. от Велинград и се представил за „майор от МВР”. Така той въвел в заблуждение възрастната жена, като успял да я убеди да предаде сумата от над 8000 лева. След тримесечно разследване и при взаимодействие със съседни областни дирекции на МВР бил засечен и задържан посредникът, получил парите. Това е И.Б.- на 30 години от Карлово. Работата по случая продължава. Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 879Време за изпълнение: 0.1311 сек., 0.1002 от тях за заявки.