RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Арх. Петър Мурджев предлага паркоместата по ул. "Александър Стамблийски" да са само успоредни на платнотоВ разпространена до медиите лична позиция по повод предстоящия ремонт по ул. "Александър Стамболийски" арх. Петър Мурджев заявява, че ще бъде унищожено пространственото взаимодействие на северния тротоар с прилежащото застрояване (магазини и кафенета), за сметка на паркоместа за автомобили. Този тротоар е богатството на тази улица и е естествено продължение на пешеходната зона и връзка на няколко квартала, училища и големи търговски обекти с центъра, пише още арх. Мурджев.
Петър Мурджев,
В този си участък ул. „Ал. Стамболийски“ е част от центъра на Пазарджик, по него не минава линия на градския транспорт, няма големи обществени сгради, до които да е крайно необходим автомобилен подход. В момента там се минава трудно с автомобил, но чудесно се ходи пеша. След предлаганата промяна, ще продължи да се минава трудно с автомобил и ще стане неприятно и да се ходи пеша, смята още арх. Мурджев. Според него не бива да се унищожават чудесните условия за пешеходците за сметка на автомобилите.

"Задължение на Общината е дърветата в града планувано да се поддържат и при необходимост да се подменят, тротоарите да се ремонтират качествено, естетически и да са достъпни за хора с увреждания. Не ми допада и практиката напоследък, вместо тротоарни плочки отново да положим червен, жълт или син цимент", пише още арх. Мурджев. Като приемливо той сочи решението да останат само предвидените в проекта паркоместа успоредни на пътното платно покрай южния тротоар, като максимално се запазят съществуващите дървета и в краен случай по северния тротоар да бъдат изпълнени места за паркиране, отново успоредно на платното, и то само в определени участъци, например до "Пътно управление". В заключение арх. Мурджев заявява, че обществената реакция по този казус още веднъж показва, че за решаването на подобни важни за града проблеми е необходимо широко обществено обсъждане и организиране на архитектурни конкурси, от които да се извлекат необходимите идеи и професионални решения.

Тази страница е видяна: 284

 Публикувано от: pamedia на вторник 20 юни 2017 - 13:22:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Архитектите избраха отново арх. Петър Мурджев да ръководи пазарджишката Камара
Общинският съветник Д. Петков предлага да се премахне паметника на Петър Абаджиев и да се замени с този на Ованес Соваджъян
С плакет за съхранение на волейбола бе удостоен досегашният президент на ВК "Хебър" Петър Ганчев, новият е Александър Иванов
Петър Ангелов от Реформаторски блок: „Ценностите в България почти изчезнаха през последните 25 години, само вярата ще ни спаси”
Проектът на арх. Мурджев за градския пазар е готов
Арх. Столинчев смени арх. Мурджев на председателския пост в КАБ-РК Пазарджик
Тир се преобърна и препречи магистрала „Тракия” в платното за София (снимки от инцидента)
Камион разкъсаа разделителната мантинела и навлезе в платното за насрещно движение на магистралата, движението за София е отбито на пътен възел Калугерово
На автомагистрала "Тракия" в платното по посока София е станала катастрофа между два тежкотоварни автомобила
От следобеда на 9 май се затваря поетапно платното за Бургас на магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара ЗагораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4768 сек., 0.3964 от тях за заявки.