pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Над 100 полицаи, жандармеристи и данъчни влезли в ромски махали на Пещера и Велинград
pamedia , четвъртък 22 юни 2017 - 12:16:18 // коментари: 0


Пазарджик

За поредната мащабна и широкообхватна полицейска операция,  проведена вчера на територията на ОДМВР-Пазарджик, съобщиха от Пресцентъра на дирекцията.

 В акцията са взели участие над 100 служители от областната дирекция, полицейските управления в Пещера и Велинград, жандармеристи от ЗЖУ-Пловдив, данъчни инспектори от ТД на НАП-Пловдив. Тя е втори етап от планираните дейности на територията на региона, като първият етап се проведе през миналата седмица. Съвместните екипи са извършили редица проверки в районите на кварталите „Пирин“ и „Луковица“ в Пещера и „Анезица“ във Велинград.

Данъчните инспектори са констатирали функционирането на 11  нелегални търговски обекта, които ще бъдат запечатани. На собствениците им са съставени актове за установяване на административни нарушения. В част от тези нелегални обекти, както и в жилища органите на реда са открили общо около 5000 къса цигари и 6 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Спрямо 4 жени и двама мъже са образувани бързи полицейски производства.

В две къщи на територията на Пещера са открити незаконно добити дърва за огрев. При една от проверките е установено наличие на нерегистрирана пневматична пушка, която е иззета, а притежателят и ще бъде санкциониран.  

След сигнал на служители от ИАРА-Смолян полицейски патрули са се отзовали на сигнал за бракониер в района на язовир „Доспат“.  Униформени от РУ-Велинград установили, че нелегалният риболов се извършва от 36-годишен мъж от Сърница. У него са открити мрежи, 13 сребристи каракуди с общо тегло около 14 килограма. Мрежите са иззети, а по случая е образувано бързо производство.

В хода на акцията са засечени и задържани един водач, управляващ автомобил с 1.30 промила концентрация на алкохол, както и трима негови колеги, шофиращи возилата си, без да са регистрирани по надлежния ред или в срока на наложено административно наказание „лишаване от право да управлява МПС“. Стотици са проверените леки и товарни автомобили, мотоциклети и мотопеди. Установени са общо 219 нарушения по Закона за движение по пътищата, като на провинилите се шофьори са съставени актове или фишове.               Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2049Време за изпълнение: 0.4064 сек., 0.3301 от тях за заявки.