RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Общината прие исканията на Инициативния комитет за обществено обсъждане и корекция на проекта за ремонт на ул. "Ал. Стамболийски"

Атанас Шопов

Общината е напълно отворена за промени по проекта за ремонт на ул. "Александър Стамболийски". Проектът е отдавна разработен и е дълго отлаган. Очакваме конкретни предложения от Инициативния комитет какви да бъдат корекциите в проекта, очакваме и становищата на еколози и специалисти в областите, които засягат пътното строителство. Това заяви секретарят на Община Пазарджик Румен Кожухаров по време на извънредната точка в дневния ред на днешното заседание на ОбС, която беше предизвикана от Инициативен комитет от граждани, обявили се против проекта за ремонт на ул. "Александър Стамболийски".

"Общината няма да тръгне срещу живеещите там, нито пък ще прави ремонт, който те не искат", каза още Румен Кожухаров. Вносител на предложението на гражданите стана общинският съветник Атанас Шопов.

С гласовете на 33-ма съветници беше решено на 10 юли, от 18 часа в Младежкия дом да се проведе обществено обсъждане на проекта за ремонт на улицата. Датата беше съобразена както с искането на гражданите, така и с това на Общината, за да може ремонтът да започне през август.

Председателят на Инициативния комитет Костадин Деянов съобщи, че вчера са внесли в деловодството на общината конкретно предложение за корекция по проекта. Архитект Петър Мурджев заяви искреното си удовлетворение, че общината е проявила разбиране към позициите на гражданите и препоръча, ако въобще се правят паркоместа, те да бъдат успоредни на платното. Неговото становище е, че е необходимо само да се подмени настилката, защото ако паркоместата са към Синята зона, те ще останат празни, а с коли ще се напълнят съседните улици. В бъдеще той препоръча общината да помисли за еднопосочно движение, за място за велоалея, както и за екологичен, а и атракционен транспорт, подобен на влакчето в острова, който би могъл да свързва центъра на града с по-отдалечените паркове, като парка "Писковец".

Удовлетворение от решението за отлагане на ремонта и провеждане на обществено обсъждане изказаха и останалите общо шестима граждани, присъствали на заседанието на ОбС днес. 

Тази страница е видяна: 1094

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 29 юни 2017 - 17:17:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Утре е общественото обсъждане на проекта за ремонт на „Александър Стамболийски“
Покана за обществено обсъждане на проекта на бюджет на Община Пазарджик за 2018 г.
Обществено обсъждане на проекта на Общинския план за развитие на община Пазарджик за периода 2014 – 2020 г. по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община
В Пещера Мая Манолова ще подкрепи Инициативния комитет срещу депо за опасни отпадъци
Министърът на земеделието прие исканията на производители да падне регистрацията по търговския закон
Явор Куюмджиев от инициативния комитет за референдума ще разяснява позицията за АЕЦ "Белене"
Председателят на инициативния комитет "НЕ на измамата "Белене" ще представи аргументи срещу АЕЦ-а на дискусия в Пазарджик
В Ракитово обмислят обществено обсъждане за сливането на две училища
В Панагюрище ще се проведе обществено обсъждане за нов модерен медицински комплекс
Кметът прави обществено обсъждане за нов кредит от 7 милиона лева

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5071 сек., 0.4237 от тях за заявки.