RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Близо 61% от домакинствата имат интернет вкъщи

60.7% от домакинствата в област Пазарджик имат достъп до интернет в домовете си, сочат резултатите от проведеното изследване за използването на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2016 г. Област Пазарджик е близо до стойностите за страната - 63,5% и се нарежда на 12-то място. Ръстът спрямо предходната година е 10.1 процентни пункта.
Пазарджик,


Относителен дял на домакинствата с достъп до интернет в област Пазараджик и общо за страната

Най-голям е относителният дял на домакинствата с достъп до интернет в област Варна - 73.8%, Русе - 72.5% и Враца -70.8%, а най-малък в област София - 47.5%.

През 2016 г., 49.2% от населението на възраст между 16 и 74 навършени години в област Пазарджик използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Област Пазарджик е на 20-то място по интензивно използване на интернет, като се запазва  тенденцията на растеж в регулярното използване на интернет от лицата, като в сравнение с предходната година е отбелязан ръст от 9.4 процентни пункта. При мъжете и жените потреблението на интернет е по равно.

Значителни са различията при редовно използващите интернет в област Пазарджик през 2016 г. по образование. Докато 88.7% от лицата с висше образование използват редовно глобалната мрежа, то едва 19.5% от лицата с основно или по-ниско образование се възползват от възможностите, които тя предоставя. Редовно използващите интернет със средно образование са 49.0%.

Резултатите показват, че през 2016 г. относителният дял на лицата от областта, използващи услугите на електронното правителство в България през последните 12 месеца, е 23.6% при средно 18.4% за страната. В отделните области този дял варира между 32.7% за област Перник и 1.8% - за област Разград

При ползването на глобалната мрежа от лицата за взаимодействие с публичната администрация и местното самоуправление се наблюдава увеличение от 15.0 процентни пункта в сравнение с предходната година.

Допълнително информация - на интернет страницата на НСИ - http://www.nsi.bg/Информационно общество/


Тази страница е видяна: 447

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 юли 2017 - 13:32:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Близо 108 хиляди избиратели имат право да участват в референдума
В с. Радилово е арестуван 63-годишен мъж с марихуана в джоба, вкъщи имал още
Съдът реши, че е по-добре Лазар Влайков да си седи вкъщи
7 площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата ще се изградят
До 1000 евро годишно да пестят домакинствата от енергопотребление през 2020 г.
Комисията по образование прие вече всяко дете да може да се обучава вкъщи 
Община Пазарджик участва в международен проект "Фиеста" за изграждането на енергоспестяващи навици на домакинствата
Близо 1000 данъкоплатци ще се възползват от 5% отстъпка от дължимия данък върху доходите на физическите лица. Близо половината са декларирали чрез ПИК
Взето от интернет
БСП се активизира в интернет и социалните мрежиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4078 сек., 0.3265 от тях за заявки.