pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
С искане за ревизия на обществените поръчки в Септември протестиращи блокираха пътя за Велинград
pamedia , неделя 09 юли 2017 - 15:13:46 // коментари: 0


Варвара

Пълна ревизия на всички обществени поръчки, реализирани по времe на мандата на кмета на община Септември Марин Рачев, поискаха днес жители на с. Варвара и други населени места в региона. Над 100 души излязоха на спонтанен протест, като пресичаха на групи пешеходните пътеки в село Варвара на пътя Пазарджик – Велинград и така блокираха движението. Протестът продължи около половин час и доведе до образуване на километрична опашка от автомобили и камиони по пътя.


Варвара

„Искаме пълна проверка на всички обществени поръчки на кмета Марин Рачев от Сметната палата и Агенция „Държавна финансова инспекция”. Искаме проверка и на всички финансови средства, които са разходвани без обществени поръчки по различни договори. Настояваме да знаем на какъв принцип се разпределят финансите между населените места в общината, защо някои получават повече, други - по-малко, а някои - никакви пари. Питаме как стават назначенията и уволненията в общината”, обяви исканията на протестиращите Николай Баташки, член на Инициативния комитет „Да спасим Община Септември”.  Протестиращите днес носеха плакати с надпис "Ценко Чоков -2 - Септемврийски".

Кметът на с. Варвара Николай Николов, който също застана зад исканията на Инициативния комитет, каза, че протестите ще продължат неопределено време, ще бъде направена подписка с исканията на хората и в случай, че не бъдат удовлетворени, село Варвара ще поиска административно отделяне от Община Септември.


Варвара
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2773Време за изпълнение: 0.5114 сек., 0.4341 от тях за заявки.