RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Младежи създават инфосистема за паметниците в Пазарджик с NFC технология и QR код

Пазарджик, Проект

Четирима млади специалисти от Пазарджик - Ангел Венчев, Димитър Смилянов, Станислав Гатев и Милан Миланов, са инициаторите на идея, по която е разработен проект за създаване на информационна система  с използване на NFC технология за монументите и паметниците на културата на територията на община Пазарджик.


Проектът "Монумент" има за цел да създаде  максимално улеснен достъп за гражданите и гостите на Пазарджик до информация за изложените на територията на града монументи, произведения на изкуството, важни обекти с историческа, архитектурна и художествена стойност. Близо до всеки памет ще бъде монтирана табела, от която посредством NFC  или QR технология ще може да се влезе в сайт с подробна информация за обекта . Получаването на информацията се активира чрез приближаване на мобилен телефон към табелата. Това е един изключително иновативен подход, отговарящ на начина на живот и комуникация на съвременните млади хора. Проектът предвижда информацията да бъде предоставяна на 2 езика – български и английски. Информацията ще бъде детайлна и актуална, като има възможност тя да бъде актуализирана във времето. На конкретната страница ще има препратки, към близки монументи и произведения на изкуството.

В момента се работи по определяне на обектите, на които трябва да бъдат поставени тези табелки. Следва събиране на информация за всеки от обектите – изготвяне на кратък текст и снимки, създаване на сайта и въвеждане на събраната информация, изготвяне на табелките с информация, зареждане на NFC чиповете със съответната информация и вграждането им в информационните табели и поставяне на информационните табели при всеки един от обектите.Тази страница е видяна: 292

 Публикувано от: pamedia на вторник 11 юли 2017 - 17:23:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Комисия ще изготвя наредба за паметниците в община Пазарджик
Поклонение пред паметниците на героите от Освобождението в Пазарджик
По 25 проекта ще се почиства, озеленява и ще се създават кътове за отдих в област Пазарджик
Разпилени строителни материали на възлово кръстовище в Пазарджик създават опасност за движението
Снегът в Пазарджик се чисти от снощи, неправилно паркирани коли създават затруднения
Тодор Попов: Община Пазарджик обмисля да приложи нова технология за обработка на битовите отпадъци
М. Кунева в Пазарджик : Има професионални гимназии, които продължават да създават кадри за несъществуващи вече заводи и индустрии
На 1 ноември - цветя пред паметниците на будителите
Рицари тамплиери създават библиотека в „Уни Хоспитал“
Цветя пред паметниците, свързани с ОсвобождениетоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5802 сек., 0.4976 от тях за заявки.