RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Защо едни живеят в розови градини, а други - сред боклуци

Пазарджик,

Кметът на Пазарджик Тодор Попов вчера връчи поредната премия от 300 лв на участници в кампанията "По-чист, по-красив и цветен Пазарджик - 2017". Получи я домоуправителят на ул. "Г. С. Раковски" №5 Димитър Димитров за създадената пред тяхната кооперация цветна градина с над 1000 рози и други цветя. "Само може да се гордеете с това, което сте направили пред дома си и много се надявам този опит да го мултиплицираме и градът да става все по-хубав", заяви Тодор Попов.
Димитър Димитров

И действително, който е видял градината, няма как да не се е почувствал като в райска градина. Няколко квартала по-надолу, пак в този край на града, положението е съвсем, съвсем различно. На кръстовището на "Епископ Дионисий" и "Петър Мусевич" се е заформило едно бунище, което в жегата нали се сещате чак откъде се усеща. И то при празни контейнери за боклук, живеещите там предпочитат да си хвърлят ежедневно боклука край самите контейнери, а сметопочистващата фирма, ако иска, да го вдига. То е ясно, че тези, които не искат да живеят на бунището, ще сигнализират общината, ясно е, че общината ще изпрати сигнала до сметопочистващата фирма, ясно е, че след ден-два боклукът ще бъде вдигнат, но какво ще променим с това - нищо! Докато не се промени манталитетът на гражданите, едните ще живеят в розова градина, другите - все едно са на бунището. А манталитет трудно се променя. И кампанията на общината за по-чист Пазарджик не стига! Санкции ли трябват, стимули ли, табели ли да се поставят - каквото и да е, стига да проработи, защото живеещите на "Епископ Дионисий" са пропищели вече от мундарлъка на някои от съседите си.

Пазарджик,

Пазарджик


Снимките са от читателски сигнал до ПА медияТази страница е видяна: 1568

 Публикувано от: pamedia на сряда 12 юли 2017 - 12:37:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Идната седмица е на бащата. В библиотеката деца и бащи ще пишат послания едни към други
Топлото време прогони лебедите, но пък доведе розови пеликани
Плаващи боклуци изненадаха фаворитите в корабомоделизма
С 43 топчета хероин и няколко розови таблетки за пореден път е задържана местна дилърка
Околовръстното на Велинград е почистено от боклуци и шубраци, ще бъде и измито
В община Пазарджик живеят 101 души с хуманитарен статут на бежанци
Вече пета година двама души от Могилино живеят в пазарджишкото Защитено жилище
Янаки Стоилов: БНБ трябва по-активно да си влезе в своята роля по отношение на КТБ, а не да препраща проблема към други други държавни институции
Липсващ контейнер за боклуци на улица "Гаврил Кръстевич" в Пазарджик
Тодор Попов: Изключително важно е в ОбС да присъстват хора с визия, грамотни, мотивирани, отговорни и обичащи мястото, в което живеятТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4777 сек., 0.3964 от тях за заявки.