RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Договор за дуално обучение подписа „Асарел-Медет”АД с Професионалната гимназия в Панагюрище

Дуално обучение в Асарел-Медет

Договор за провеждане на професионално обучение чрез работа /дуална система за обучение/  бе подписан на 21 юли 2017 г от изпълнителния директор на „Асарел-Медет” АД инж. Делчо Николов и инж. Лушка Апостолова, директор на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище.  Договорът регламентира обучението на 34 единадесетокласници от Гимназията на територията на дружеството, което ще стартира от началото на предстоящата учебна 2017/2018 година, като два дни в седмицата учениците ще работят в реална производствена среда. След завършването си гимназистите от специалностите “Добивни и строителни минни технологии”, “Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии”, “Минна електромеханика”, “Автотранспортна техника” и ”Пътностроителна техника”, ще получат професиите „минен техник” и „техник транспортна техника”.


Учениците ще  сключат трудови договори с предприятието, според които  ще работят по 7 часа  дневно в „Асарел-Медет” АД  и ще получават 90% от минималната работна заплата, разпределени пропорционално на изработените часове. Гимназистите ще се трудят под погледа на обучени наставници от дружеството и учители-методици, които ще се грижат за усвояването на професионалните знания и практически умения от своите възпитаници. Наставниците и преподавателите ще оценяват текущо и в края на годината резултатите на учениците.

След подписване на договора изпълнителният директор инж.Делчо Николов подчерта, че „Асарел-Медет” АД е сред първите в страната предприятия, които приемат пилотния випуск, който се обучава  по новата система. „Горд съм, че реализираме на практика една инициатива, започната още преди  3 години от покойния  проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Въвеждането на дуалната форма на професионално обучение е една от най-ефективните мерки за разрешаване на основния проблеми на бизнеса – липсата на квалифицирани кадри. Благодаря на нашите партньори от Гимназията, на другите големи панагюрски дружества и на Община Панагюрище, с които обединихме усилия около тази идея дори преди да е готова законодателната рамка”, припомни инж. Николов. 


Тази страница е видяна: 757

 Публикувано от: pamedia на понеделник 24 юли 2017 - 12:40:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет” АД представи възможностите за дуално обучение
Нови 25 ученици прекрачиха прага на „Асарел-Медет“ по програмата за дуално обучение
„Асарел-Медет“ подписа нов договор като генерален спонсор на ФК „Оборище“
И в Панагюрище искат дуално обучение, областният ще им съдейства
Инж. Делчо Николов и Никола Белишки подписаха анекс за удължаване до 2021 г. на дарителския договор между „Асарел-Медет“АД и Община Панагюрище
Белишки подписа договор за изграждане на депо за отпадъците на Панагюрище и Стрелча
ТРИУМФ ЗА МЛАДИТЕ ФРИЗЬОРИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ОБЛЕКЛО
Правителството прехвърли на община Велинград Професионалната гимназия по горско стопанство
Професионалната гимназия по облекло-Пазарджик беше домакин по проект Коменски
Професионалната гимназия по строителство и архитектура отбеляза своята 55 годишнина с гордостТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4552 сек., 0.3746 от тях за заявки.