RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Близо 30 пожара на сухи треви през миналата седмица, на заловените подпалвачи ще бъдат налагани санкции по Закона за МВР

ПазарджикС настъпването на топлите дни започна интензивна полска работа, масово почистване на земеделски стопанства, дворни места, вилните зони и лозови насъждения. Наблюдава се често палене на открит огън на необезопасени места за изгаряне на суха растителност, отпадъци от груб фураж и други растителни остатъци. Безразборното палене на огньове без да се спазват противопожарните изисквания е основна предпоставка за възникване на пожари, както в обектите от частния и обществения сектор, полски насъждения, така и в горите.
РДПБЗН-Пазарджик напомня, че със заповед на областния управител рег.№ РД-76/05.04.2017 г. е обявен пожароопасния сезон от 10.04.2017 г. до 31.10.2017 г., с която се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи в горските територии и земеделските земи за област Пазарджик.
 
В тази връзка РДПБЗН-Пазарджик призовава кметовете на населени места да запознаят населението с установилата се пожарна опасност и с мерките, които следва да спазва всеки гражданин – забрана изгаряне на сухи треви, стърнища и горими отпадъци в земеделски земи и в земи в близост до горския фонд от пастири, пчелари, туристи, собственици на вилни и земеделски имоти.
В близост до места със суха растителност да не се хвърлят незагасени цигари и кибритени клечки, включително и от превозни средства, да не се позволява на децата да играят с огън.
Паленето на огньове по поляни и в горите да става само на определените за това места, като същият се загасява при тръгване от мястото.

За периода от 24.07.2017 г. до 30.07.2017 г. дежурните екипи на РДПБЗН – Пазарджик са участвали в гасенето на 28 бр. пожари, като 27 бр. от тях са в сухи треви и храсти и 1 бр. пожар в лозов масив с площ от 100 дка в землището на с. Карабунар, общ. Септември.
При установяване на нарушения на изискванията за пожарна безопасност, ще бъдат налагани санкции на виновните лица – по Закона за МВР.

ПРИ ПОЖАР ДА СЕ УВЕДОМИ НЕЗАБАВНО СЛУЖБА ПОЖАРНА БЕЗОПАСТНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ТЕЛ. 112.


Тази страница е видяна: 609

 Публикувано от: pamedia на понеделник 31 юли 2017 - 18:21:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
През последната седмица са съставени нови 10 акта на подпалвачи на сухи треви
Само през уикенда – близо 40 пожара на сухи треви
За 5 дни са заловени 15 подпалвачи на сухи треви, вече ще бъдат арестувани
Само за седмица - 25 пожара на сухи треви и храсти
Пет пожара през изминалото денонощие – всичките на сухи треви
Пожарникари апелират гражданите да сигнализират за палене на сухи треви. 44 пожара са гасени през уикенда
Екоинспекторите в Пазарджик са наложили през миналата година глоби и санкции за близо 150 хиляди лева
За две седмици – 90 пожара, предимно на сухи треви
Четири пожара на сухи треви за денонощие
12 пожара, предимно на сухи треви, за едно денонощиеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5597 сек., 0.4784 от тях за заявки.