RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Таксата от "паяка" ще влиза директно в общинския бюджет, само Службата за контрол ще слага скоби на неправилно паркиралите в Пазарджик

paia230115c.jpgПаяк

В Общинския съвет в Пазарджик е внесен проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за паяка - Наредба за организацията и дейността по принудително преместване и принудително задържане на МПС без знанието на техните собственици или на упълномощени от тях водачи.
Основните промени в нея са две - създават се Служби за контрол, определени от кмета, които ще извършват дейността по принудително задържане на МПС чрез използване на техническо средство "скоба" и приходите от цялостната дейност по паркирането, включително продажба на талони, паркиране чрез SMS таксуване, месечен абонамент, както и таксите за поставяне и отблокиране на "скоба" или принудително преместване на МПС чрез паяк ще отиват в общинския бюджет. Това съобщи за ПА медия Георги Шекерджиев - управител на Бюджетно мероприятие Паркинги и охрана. Той е и вносител на предложението за промени в наредбата, които са съобразени изцяло с последните изменения в Закона за движение по пътищата и Закона за местните данъци и такси. Промяната касае предимно дейността на "паяка", тъй като до момента таксите се събираха от фирмата, изпълняваща дейността, а с промените в Наредбата ще постъпват директно в общинския бюджет.
С предложените промени се записва конкретно, че "дейността по принудително задържане на МПС чрез използване на техническо средство "скоба" се осъществява от Служба за контрол, определена от кмета на Община Пазарджик". Втората промяна гласи : "Всички такси и глоби, събирани по реда на тази Наредба от службите по контрол, определени от кмета на Община Пазарджик, постъпват в общинския бюджет.
Тази страница е видяна: 617

 Публикувано от: pamedia на петък 11 август 2017 - 12:13:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 6 януари е публичното обсъждане на общинския бюджет на Пазарджик. Близо 62 милиона лева е общинската сметка
Няма да има скоби - те не освобождават мястото за паркиране. Ще има само паяк.
Само на 1000 лв. разчита общинският бюджет от кучета - двойно по-малко от миналата година
Фоторепортаж за ПТП с паяка в Пазарджик
От 1 октомври таксата за всяка найлонова торбичка ще е 35 ст.
При неправилно паркиране в Пазарджик вече ще се пишат 3 фиша в отсъствието на водача
Изнесени приемни на службата за съвети в земеделието в пет общини от областта
Снегът в Пазарджик се чисти от снощи, неправилно паркирани коли създават затруднения
В Пещера се предприемат превантивни мерки спрямо паркиралите автомобили, пречещи на снегопочистването
11 машини чистят улиците в Пазарджик, във всяка има служител на общината, неправилно паркирани коли пречатТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.1504 сек., 0.1172 от тях за заявки.