RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
Времето в Пазарджик, сега и утре
Find more about Weather in Пазарджик, BU
Прогноза за следващите дни
       
eagro.png
        


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Галерия "Ст. Доспевски" – с награда „ПроКултура“ за приноса ѝ за привличане на младите хора
Мария Баракова - Радева
Снимка от награждаването в БАНСКО

Художествена галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик е носител на наградата „ПроКултура“ за цялостен принос, в категория "Общински културен институт", съобщи Мария Баракова – Радева –  уредник в галерията. Награждаването се състоя в Банско по време на националната кампания "Достъп на младите хора до кутура". Организатори са Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Българската асоциация на младежките работници БАМР.


Национална конференция в Банско се провежда по повод Международния ден на младежта – 12 август. В рамките на конференцията бяха дискутирани дигиталните иновации в творческия процес, в управлението на културните индустрии, приносът им за разширяване на публиките и конкретно на младите хора, както и предизвикателствата пред партньорствата между културните институции и IT индустрията.

ХГ "Ст. Доспевски" беше специално оценена за проект "Златната спирала" - за цялостна дейност на галерията  и за това, че галерията е превърната в предпочитано пространство за интелектуални събития - концерти, представяне на книги, връчване на награди, уроци, лектории и научни конференции. Като вдъхновяваща иновация е оценен проектът "Златната спирала", чрез който галерията приобщи млади талантливи хора в сферата на изкуствата - изобразително, приложно изкуство, реклама, музика, фотография.
Младата публика е привлечена от таланта на млади бъдещи творци на "сцената" на територията на ХГ "Станислав Доспенски" и филиали. Неминуемо се оказват в център и периферия, пряко и косвено в концепцията на  идеята на "Златната спирала". Това бе изцяло заложено в програмата на тазгодишната Европейска нощ на музеите 2017 през май, коментира още Мария Баракова - Радева. 
Пазарджик
Пазарджик


Тази страница е видяна: 371

 Публикувано от: pamedia на събота 12 август 2017 - 00:51:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Удостоиха ХГ "Ст. Доспевски" с национална награда за цялостен принос „ПроКултура“
Мирослав Стоянов дискутира с осмокласниците от мг-то по темата „Наркотиците и младите хора”.
Трендафил Величков: От АБВ поставяме младите хора на първо място в предизборната ни платформа
Здравната инспекция стартира инициативи, за да мотивира младите хора да изберат живот без тютюнев дим
Здравни експерти обучават младите хора как да се предпазят от заразяване със сексуални инфекции и ХИВ/СПИН
Кандидатите за народни представители от листата на ДПС за 13 МИР Пазарджик дебатираха с младите хора в Сърница, които ще гласуват за първи път
Бойка Маринска: До 15 ноември ще номинираме и кандидати за останалите 10 общински структури. Приоритет ни са младите хора (интервю)
Цецка Цачева в Батак: Младите хора трябва да излизат с реални умения от училище, за да отговарят на нуждите на бизнеса
Александър Арнаудов: Пожелавам Ви да намерите баланса между икономика, просвета и култура, така че младите хора да започнат да се връщат тук
Виртуалните колекции на Художествена галерия „Ст. Доспевски“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)
Време за изпълнение: 0.2072 сек., 0.1195 от тях за заявки.