RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
Времето в Пазарджик, сега и утре
Find more about Weather in Пазарджик, BU
Прогноза за следващите дни
       
eagro.png

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Просвета“ гарантира нови учебници за 15 септември
„Просвета“ гарантира, че ще достави новите учебници за 2. и  6. клас за началото на учебната година на всички училища, които са подали заявките си в определения от Министерството на образованието срок, съобщи главният редактор на издателството Кина Андреева. А новите учебници за 8 клас ще бъдат на пазара дори преди това – още в първите дни на септември.

Пазарджик
На 14 август министерството на образованието и науката (МОН) обяви, че учителите са одобрили всички (над 70) печатни и електронни учебници на най-голямата издателска група в страната.

„Всички училища, които подадат своите заявки до 21 август и подпишат договор за доставяне до 24 август, могат да са сигурни, че ще получат учебниците за 2. и за 6. клас за 15 септември“, поясни г-жа Андреева.

Учебниците за 8. клас, които не се плащат от държавата, а се купуват от учениците, ще бъдат на борсите и в книжарниците поне седмица преди началото на учебната година. Някои от тях са в два варианта, по избор  – цветен и черно-бял, като черно-белият е по-евтин и по-лек. Съдържанието им е едно и също.
Електронните учебници пък ще са на разположение на учителите и учениците още в първите дни на септември.

Учебниците са с марките „Просвета”, „Просвета АзБуки” и „Просвета Плюс”. По всеки предмет има по два или по три разични учебника, за да може учителят да подбере най-подходящия за своите възпитаници. Написани са на лек и разбираем език, съобразен с възрастта на децата. Към всеки учебник има книга за учителя с методически насоки. Подсигурени са и помагала: тетрадки, сборници, работни листове, табла.

Издателската група предлага два различни комплекта за 2. клас – „Чуден свят” на „Просвета” и „Голямото приключение” на „Просвета Плюс”. Всеки от тях включва учебници по български език и читанка, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество. Нови учебници за 2. клас има и по три чужди езика – английски, немски и руски.

Учебниците са дело на доказали се и талантливи автори, художници и редактори.
Всички печатни учебници са придружени и от електронни, които съдържат изключително атрактивни 3D анимации, както и допълнителни интерактивни упражнения и задачи, видеоклипове, образователни игри. Те правят обучението интересно. С тях и малките, и по-големите се забавляват, докато учат, защото е-учебниците говорят, свирят, пеят, разказват истории чрез триизмерни възстановки и видеоклипове. Учители, ученици и родители могат да разгледат демоверсии на електронните учебници още сега на сайта на издателството (вижте тук: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas.).


Тази страница е видяна: 322

 Публикувано от: pamedia на понеделник 14 август 2017 - 14:48:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Вече са заявени безплатните учебници до VII клас
Синдикат „Образование“ за ограничаването на вариантите за учебници до един
На 22 май се връчват наградите на учители и дейци на културата по повод Деня на българската просвета и култура
Нови набези и задържани за кражби от "Стоманени тръби"-Септември
Александър Арнаудов: Пожелавам Ви да намерите баланса между икономика, просвета и култура, така че младите хора да започнат да се връщат тук
Влизането на Реформаторски блок в парламента гарантира дясно-центристкото управление, увери Бойка Маринска членове и симпатизанти в Лесичово
Инж. Нишан Бъздигян: Със спешни мерки трябва да се гарантира обезпечеността с работна ръка и училищата да подготвят квалифицирани кадри за предприятията
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
Кметът пред съветниците за всичко, което предстои. Ще има нови данъци и нови санирани блокове
„Тролейбусен транспорт“ обяви поръчка за 6 нови нови тролеяТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)
Време за изпълнение: 0.1351 сек., 0.1020 от тях за заявки.