pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Атанас Петров: Стремяхме се да направим отбор, който ще се представи максимално добре в Суперлигата, още първата година
pamedia , вторник 15 август 2017 - 12:59:41 // коментари: 0


ВК

 Това сподели на първата си пресконференция Атанас Петров вече като  треньор на мъжкия отбор на "Хебър" в националния волейболен елит.  Той уточни, че е трудно  да се говори  за цели, тъй като половината от отборите все още не са нясно със селекциите си. А цели се поставят на базата на конкуренцията, отбеляза Петров и въпреки това заяви: " Аз вярвам, че имаме сили да се борим и за медали. Друг не го е правил - на втората година от създаването си да вземе медали от Суперлигата. Мисля, че ние имаме сили да го направим, но пътят до там е много дълъг."

Петров представи новите попълнения, започвайки от помощника си  Николай Димитров, който ще се занимава основно с физическата подготовка, но ще се разчита и на опита му. С екипа на "Хебър" вече са Венци Трифонов последно играл за  "Марек", Минчо Минчев - за "Монтана", Мартин Палийски - за КВК Габрово,  Ивайло Лалов - за"Левски", Пламен Христов - за "Тетевен" и Мартин Симеонов - за "Миньор" Перник. Двамата чужденци - сърбинът Неманя Стефанович и македонският национал Александар Ляфтов, ще се присъединят към отбора до края на седмицата.

Непосредствено след пресконференцията започна и първата открита тренировка на отбора в зала "Васил Левски". Първите десет дни от подготовката ще е в Пазарджик, следващата десетдневка е предвидена за  лагер в Тетевен с по-голямо натоварване. След което в Пазарджик "Хебър" ще търси максимално повече контроли, тъй като шампионатът тази година ще започне по-рано - първата седмица на октомври.

Трябва ни време за сплотяване и обиграване и част от този план е и международният турнир, който  организирахме миналата година. Задължително ще го организираме  и сега, може би към края на септември. В момента не само участващите отбори са на вниманието ни, но търсим и евентуален генерален спонсор, така че турнирът да бъде от полза не само за нас, но и за публиката на Пазарджик.
Направихме една добра селекция, но сега с тези момчета трябва да направим един отбор, един колектив. Защото има много примери - и в България, и навсякъде: събират се едни много добри състезатели, но не се получава добър колектив и резултатите ги няма. Така че много ще държа да създадем един хомогенен отбор. Надявам се всички да са  здрави до края,  знаете, всеки отбор има проблем с травми, особено към финалната част е много неприятно.
И с подкрепата на невероятната публика на Пазарджик да се радваме на победи. Това, пожела на себе си, отбора и публиката  ст. треньорът на ВК "Хебър" Атанас Петров преди началото на сезона в Суперлигата.


ВК


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 633Време за изпълнение: 0.4767 сек., 0.3995 от тях за заявки.