pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Цветан Цветанов в Кръстава: Държавата ще отстоява обществения интерес за мината за добив на волфрам. Няма цена, когато се съсипва живота на хората
pamedia , понеделник 04 септември 2017 - 11:29:22 // коментари: 0

Кръстава

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е на посещение в района на Велинград. Визитта му започна от с. Кръстава, където Цветанов се срещна с местните жители. Основни акценти в срещата бяха  концесията за добив на волфрам и необходимостта от ремонт на пътя.


"Когато има политическа воля, ще положим усилия да решим проблема с пътя, каза Цветан Цветанов  пред жителите на Кръстава, които поскаха от него съдействие за ремонт на пътя от Велинград. Пътят  сега е част от горския форнд ,трябва да се извади от там. 12 километра са асфалтирани и още толкова не са. Трябва да се възползваме от европейската  солидарност, когато пътят бъде прехвърлен към общината. Отпуснахме 50 000 лева от държавния бюджет за пътя до Крастава. Допълнително община Велинград ще дофинансира, каза  още Цветанов. Той обеща до края на мандата на ГЕРБ пътят да бъде готов.
Кръстава

По втория проблем, който вълнува жителите на региона Цветан Цветанов заяви: "Проблемът с мината е голям. Концесията е от 2009 г. В момента полагаме максимални усилия този прекрасен район да се запази. Ако има мина, няма да има туризъм във Велинград. Последиците ще са големи и за горския фонд,  и за земеделието. Държавата ще отстоява обществения интерес. Няма цена, когато ти съсипваш живота на местните хора. Затова аз съм благодарен на министър  Нено Димов,  че прие присърце проблема, както и на кмета на Велинград Костадин Коев. Ще се съобразим с вашата воля ,с волята на жителите на Велинград и с волята на инвеститорите в туризма в региона.  


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 800Време за изпълнение: 1.2906 сек., 1.2279 от тях за заявки.