pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Пожарникари от Пазарджик демонстрираха техниката и уменията си
pamedia , вторник 12 септември 2017 - 16:07:49 // коментари: 0

Дамонстрация, пожар, Пазарджик,

В седмицата на пожарната безопасност пазарджишките пожарникари направиха демонстрация как се спасяват пострадали при различни бедствия. Демонстрациите пред театъра в Пазарджик предизвикаха интереса на минувачите, част от които споделиха, че за пръв път виждат от близо пожарникари и спасители "в действие" и си пожелаха да не им се налага да ги виждат в действителност.

Първият пострадал беше в катастрофирал автомобил, като за спасяването му се наложи да разреже вратата на автомобила. Със специализирана техника - хидравлични разширители и електрически клещи и резачки, операцията по разрязването на вратата приключи за около минута и пострадалият беше "спасен". След това за почти същото време катастрофиралият автомобил стана на кабрио - пожарникарите показаха, че могат да отстранят бързо и покрива на автомобила, така че през него да могат да спасят евентуално и други пострадали.
Демонстрациите продължиха със спасяване на хора от покрива на театъра - като това беше направено по два начина - със спускането им с въже и със стълба от специализирания пожарен автомобил. С различни струи вода, за да демонстрират възможностите на техниката, пожарникарите поляха градинката пред театъра, където явно беше избухнал въображаемия пожар.
Накрая Васил Недялков, ръководител на Районната противопожарна служба, показа и техниката в специализирания автомобил на спасителите, оборудван с къртач на бетонови конструкции, моторен трион, ръчна лебедка за извличане на закъсали автомобили, бордна лебедка за изтегляне и агрегат.
Демонстрацията беше посветена на започналата вчера седмица на пожарната безопасност.
Дамонстрация, катастрофа, Пазарджик,
Демонстрации, Пазарджик,
Демонстрации, Пазарджик,
Демонстрации, Пазарджик,
Демонстрации, ПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 341Време за изпълнение: 0.1398 сек., 0.1081 от тях за заявки.