pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Граждани настояват кметът на Велинград да изиска прекратяване на договора за концесията за добив на волфрам
pamedia , вторник 12 септември 2017 - 17:45:58 // коментари: 0

Велинград

Група граждани ще внесат утре, 13 септември 2017 г.,  в деловодството на Община Велинград заявление, с което искат кметът на Велинград Костадин Коев да предприеме действия за прекратяване на концесията за добив на волфрам.
Това може да стане чрез сезиране на Министерски съвет с искане за прекратяване на договора за концесия за добив на метали и волфрам съдържащи руди от мина "Грънчарица", обясни един от инициаторите - Калина Янева от Пазарджик.


"Възложени са правомощия на Министъра на МИЕ за последващи действия по сключване на договор за концесия за добив на метали и волфрамови руди. Като Концедент и страна по договора, държавата има право да прекрати едностранно договора за концесия, като изпрати Съобщение за прекратяване на договора до ответната страна. Договорът е обективно неизпълняем. Съществува обективна невъзможност договорът да бъде реализиран. Той е увреждащ договор", се казва в заявлението на гражданите до кмета. Те настояват Коев категорично да застане зад интереса на гражданите и да настоява Република България в лицето на Министерски съвет и титулярът по договора - Министър-председателят, да предприемат действия в тази посока.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 865Време за изпълнение: 0.1371 сек., 0.1066 от тях за заявки.