RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Комисар Ив. Панайотов: 75% от техниката ни е обновена, но в напрегнатите моменти се налага и хора от почиващата смяна да участват в гасенето на пожари

Пазарджик

Общо 150 служители от шестте районни управления противопожарна безопасност и защита на населението в Пазарджишка област участват в противопожарните дейности и гасенето на пожари. Техниката ни на 75% е обновена, разполагаме с най-съвремените противопожарни автомобили. Общият им брой е 29 - в Пазарджик дежурят 2 противопожарни екипа, а в останалите управления - по един. Това съобщи на пресконференция по повод течащата седмица на пожарната безопасност началникът на  ОУПБЗН-Пазарджик Комисар Иван Панайотов.

"Очаквах, че миналата година е пикът по отношение броя на пожарите, но и сега  е на път да бъде изравнен", сподели Панайотов преди да представи статистическите данни. От началото на годината  до сега са регистрирани 1641 произшествия срещу 1686 за цялата 2016 година.
Унищожените покривни конструкции общо са 4000кв. м., 23 дка посеви, 8298 бали, но най-тревожна е ситуацията в горите -  20 пожара са унищожили 1118 дка горски фонд. Ръст има и при пожарите в транспортни средства - 28, докато за предишните години броят им е бил между 10 и 15. От началото на годината до сега загиналите при пожари в региона са 5 при само 1 за миналата година.

Комисар Панайотов отбеляза и превантивната дейност, като подчерта, че тя дори е по-важна. Съществуващите 2 звена за превенция и контрол към Областното управление са извършили над 2000 проверки.
С изключение на община Септември във всички останали са сформирани доброволчески отряди. Общият брой на доброволците надхвърля 120 като приемът е отворен.   Тази страница е видяна: 666

 Публикувано от: pamedia на сряда 13 септември 2017 - 12:42:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
С отличието "За доблест и заслуга"- І степен е удостоен комисар Иван Панайотов, а комисар Иван Дончев - с предметна награда "Зиг Зауер"
Директорът на Пожарната комисар Иван Панайотов е Пожарникар на годината за 2018 г.
Тържествено изпратиха шефа на пожарната комисар Иван Панайотов в пенсия
За своя професионализъм, всеотдайност и постигнати високи резултати комисар Иван Панайотов е удостоен с Почетен знак на МВР І степен
Ученици доброволци участват в обучение за борба с трафика на хора
Кандидат-кмет помага при гасенето на запалил се лек автомобил
Гинче Караминова: Ефирът налага на тинейджърите чужд модел на поведение
Държавен архив - Пазарджик припомня моменти от посещението на М. Горбачов в Пазарджик
В цялата област снеговалежът е интензивен, от полицията призовават, ако не ви се налага спешно, не пътувайте
Олимпийският медалист Георги Георгиев: Спортът изгражда личности, но налага и лишения

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5538 сек., 0.4691 от тях за заявки.