pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Творби от фонда на пазарджишката галерия участват в изложбата "В сянката на Ориента"
pamedia , сряда 13 септември 2017 - 14:01:55 // коментари: 0

Изложба В СЯНКАТА НА ОРИЕНТА

Художествена галерия "Станислав Доспевски" участва в първи по рода си международен проект "В СЯНКАТА НА ОРИЕНТА" / In the Shadow of the Orient.  Експозицията се реализира от  Софийска градска художествена галерия. За участие в нея бяха избрани 10 живописни художествени произведения на художниците Константин Величков
(1855-1907), Мария Доспевска (1889-1972) и Стоян Васелев (1904 - 1977) , съобщиха от галерията в Пазарджик. Изложбата ще покаже изкуството на художници от България, Гърция, Румъния и Сърбия и ще бъде открита на  14 септември, четвъртък, от 18.00 часа. Реализира се под патронажа на министъра на културата Боил Банов и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Това е първи по рода си международен проект, иницииран от българска институция, който цели представянето на визуален разказ с творби на едни от най-ярките художници от България, Гърция, Румъния и Сърбия работили активно през втората половина на ХІХ и първата половина на ХХ в. Фокусирани върху темата за специфичното развитието на изкуството на Балканите в сянката на Ориента, изследователският екип на изложбата предлага на публиката среща с емблематични за историята на изкуството на четирите балкански държави автори и произведения.
ИЗЛОЖБА В СЯНКАТА НА ОРИЕНТА
"ХАНЪМА" на Константин Величков (1855 - 1907) - собственост на ХГ "Ст. Доспевски" - Пазарджик


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 174Време за изпълнение: 0.1773 сек., 0.1466 от тях за заявки.