RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
Времето в Пазарджик, сега и утре
Find more about Weather in Пазарджик, BU
Прогноза за следващите дни

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Полицията се "стяга" за първия учебен ден

гл. инспектор Асен Гешев

Извършили сме проверка на всички учебни заведения по отношение на вертикална и хоризонтална маркировка, наличието на пътни знаци, съобщи на пресконференция по рано днес гл. инспектор Асен Гешев - началник на Сектор "Пътна полиция" в ОД МВР-Пазарджик, за предприетите мерки по повод първия учебен ден .

 Там, където е установен пропуск, са написани съответните сигнали и писма. Освежена е маркировката в община Пазарджик пред повечето училища, където е било необходимо.
Стартира и традиционната акция "Децата тръгват на училище - да ги пазим на пътя!", по която сектор "Пътна полиция" ежедневно извършва дейности. Проведена е и традиционната среща с директорите на училища и детски градини по отношение на противопожарните изисквания и пътния контрол.

Мерките няма да бъдат епизодични, свързани с първия учебен ден 15 септември, увери регионалният говорител на полицията Мирослав Стоянов.ОД МВР е разпоредила на районните управления да бъде изготвен списък със служители, всеки един, от които индивидуално отговаря за училище или детска градина. те са в пряк контакт с директорите. Инспекторите от детска педагогическа стая" - също. Успоредно с това е проведен инструктаж на охранителитге как да се държат и как да осъществяват активно пропускателен режим.Направени са указания да използване по-ефективно на видеонаблюдениетоь, където има изградено такова.  Предприети са мерки за недопускане в близост до училищата на наркодилъри, проверени са и търговски обекти за продажбата на тютюневи изделия в периметъра, забранен за извършване на този вид търговска дейност.

Изготвя се график съвемстно с РУО. Служители от  сектор "Пътна полиция" минават през всяко едно училище. На срещите с учениците се организират беседи за пътната безпоасност. Същото се отнася и за детските градини, допълни гл. инспектор Асен Гешев
Тази страница е видяна: 763

 Публикувано от: pamedia на сряда 13 септември 2017 - 16:32:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Засилен контрол на Полицията и Пожарната преди първия учебен ден
Къде са управляващите в първия учебен ден
По 150 лв за първия учебен ден получиха децата сираци
Филиал „Явор“ посрещна най-малките в първия учебен ден
Младежите на ГЕРБ – Панагюрище зарадваха първолаците в първия учебен ден
Народният представител Десислава Тодорова - с дарение за първия учебен ден
Децата, чийто настойник е кметът, получиха по книга и 100 лв за първия учебен ден
Със 7 ремонтирани училища и едно ОДЗ по проект Велинград посрещна първия учебен ден
BILLA ще дари още 20000 лева на децата от SOS Детски селища - за първия учебен ден и за Коледа
Народният представител Десислава Костадинова бе гост на първия учебен ден в НУ „Михаил Каролиди” в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.1363 сек., 0.1039 от тях за заявки.