RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
Времето в Пазарджик, сега и утре
Find more about Weather in Пазарджик, BU
Прогноза за следващите дни
       
eagro.png
 
БЪЛГАРЕ в Пазарджик

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Полицията се "стяга" за първия учебен ден

гл. инспектор Асен Гешев

Извършили сме проверка на всички учебни заведения по отношение на вертикална и хоризонтална маркировка, наличието на пътни знаци, съобщи на пресконференция по рано днес гл. инспектор Асен Гешев - началник на Сектор "Пътна полиция" в ОД МВР-Пазарджик, за предприетите мерки по повод първия учебен ден .

 Там, където е установен пропуск, са написани съответните сигнали и писма. Освежена е маркировката в община Пазарджик пред повечето училища, където е било необходимо.
Стартира и традиционната акция "Децата тръгват на училище - да ги пазим на пътя!", по която сектор "Пътна полиция" ежедневно извършва дейности. Проведена е и традиционната среща с директорите на училища и детски градини по отношение на противопожарните изисквания и пътния контрол.

Мерките няма да бъдат епизодични, свързани с първия учебен ден 15 септември, увери регионалният говорител на полицията Мирослав Стоянов.ОД МВР е разпоредила на районните управления да бъде изготвен списък със служители, всеки един, от които индивидуално отговаря за училище или детска градина. те са в пряк контакт с директорите. Инспекторите от детска педагогическа стая" - също. Успоредно с това е проведен инструктаж на охранителитге как да се държат и как да осъществяват активно пропускателен режим.Направени са указания да използване по-ефективно на видеонаблюдениетоь, където има изградено такова.  Предприети са мерки за недопускане в близост до училищата на наркодилъри, проверени са и търговски обекти за продажбата на тютюневи изделия в периметъра, забранен за извършване на този вид търговска дейност.

Изготвя се график съвемстно с РУО. Служители от  сектор "Пътна полиция" минават през всяко едно училище. На срещите с учениците се организират беседи за пътната безпоасност. Същото се отнася и за детските градини, допълни гл. инспектор Асен Гешев
Тази страница е видяна: 664

 Публикувано от: pamedia на сряда 13 септември 2017 - 16:32:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Засилен контрол на Полицията и Пожарната преди първия учебен ден
Къде са управляващите в първия учебен ден
По 150 лв за първия учебен ден получиха децата сираци
Филиал „Явор“ посрещна най-малките в първия учебен ден
Младежите на ГЕРБ – Панагюрище зарадваха първолаците в първия учебен ден
Народният представител Десислава Тодорова - с дарение за първия учебен ден
Децата, чийто настойник е кметът, получиха по книга и 100 лв за първия учебен ден
Със 7 ремонтирани училища и едно ОДЗ по проект Велинград посрещна първия учебен ден
BILLA ще дари още 20000 лева на децата от SOS Детски селища - за първия учебен ден и за Коледа
Народният представител Десислава Костадинова бе гост на първия учебен ден в НУ „Михаил Каролиди” в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)
Време за изпълнение: 0.1274 сек., 0.0948 от тях за заявки.