pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Третокласниците в Пазарджик тръгват на училище със „Заветът на кан Кубрат"
pamedia , петък 15 септември 2017 - 12:49:27 // коментари: 0


Притчата за владетеля на Велика България и снопа с пръчки, разказана в комикс, е дарение от Фондация „Въздигане”


Кубрат, комикс,

Над  хиляда третокласници от община Пазарджик, наред със свои връстници в цялата страна, получиха книжката „Заветът на кан Кубрат“ за първия учебен ден. Изданието е дарение от Фондация „Въздигане“, която от години работи активно за съхраняването на българския дух и опресняване на историческата ни памет.
В рамките на националната кампания притчата за владетеля на Велика България и снопа с пръчки ще достигне до 60 хиляди деца. Те ще се запознаят по най-увлекателния и достъпен начин с нея, тъй като историята е разказана в комикси. Целта е изданието да събуди българския дух в децата ни и те да не забравят мъдростта, завещана ни от великия Кубрат, че трябва да сме единни и обединени, за да постигаме успехи и нацията ни да просперира, поясняват от Фондацията.
Текстовете и рисунките в изданието са изготвени от Александър Въчков – художник, специалист по българските военни униформи. Комиксът за Кубрат е част от цяла поредица с рисувани книжки, представящи забележителните наши владетели като кан Аспарух, кан Крум, кан Омуртаг, спасителят на цяла Европа – кан Тервел, и т.н.
Фондация „Въздигане”, която реализира и други проекти свързани със запазване на  националната идентичност и самосъзнание,  за втора поредна година прави дарение за третокласниците в общината. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 192Време за изпълнение: 0.4138 сек., 0.3391 от тях за заявки.