RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Агенцията за държавна финансова инспекция проверява община Септември по сигнал на организаторите на протестите срещу кмета
ПРОТЕСТ ВАРВАРА

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е започнала проверка на дейността на кмета на Община Септември Марин Рачев. Проверката е в резултат на сигнал до Главния прокурор и до други институции, подадени миналия месец от инициативния комитет  „Да спасим Община Септември”, и под който стоят подписите на над 500 души от жителите в общината, съобщиха от ИК.


„За периода 2016 г. досега  в Община Септември са обявени и проведени общо над 40 обществени поръчки. При преглед на интернет сайта на Агенцията за обществени поръчки се установява, че над половината от тях са спечелени от фирми или консорциуми с участието на 3 лица – Владимира Бояджийска, Гергана Стоянова и Светла Димитрова”, пише в сигнала до Прокуратурата. Според инициативния комитет тези лица чрез други предишни фирми на кмета имат връзки с него. Те са реализирали или изпълняват 24 обществени поръчки на обща стойност над 12 млн. лева.  Договорите с фирмите на трите лица се отнасят до различен тип услуги и на практика обхващат почти цялата дейност на Община Септември – пазарни консултации,  озеленяване, сметосъбиране, саниране, ремонти и др.”, пише в сигнала до Главния прокурор.

„Моля да извършите проверка за установяване налице ли е частен интерес на длъжностно лице от община Септември при разходване на бюджетни средства, налице ли е конфликт на интереси между обществени задължения и частни интереси, при които частните интереси са могли да повлияят по неподходящ начин върху изпълнение на служебните задължения и отговорности. Да се установи налице ли е нарушение или неизпълнение на служебните задължения от длъжностно лице, превишаване на властта или правата с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Ето защо считаме, че следва да бъде извършено разследване с оглед установяване има ли извършено престъпление от общ характер във връзка възлагането на дейности и разходване на средства”, настояват протестиращите в своя сигнал.

За онагледяване на свързаността между търговските дружества от инициативния комитет са предоставили на Прокуратурата и пълен списък на търговските дружества, на които община Септември възлага дейности.

„Молим да съобразите и вероятната обвързаност на местната власт с някой от прокурорите. Например районния прокурор на РП- Пазарджик е от гр. Септември и не рядко е забелязван в приятелска компания по заведения с кмета на гр. Септември”, пише още с сигнала на инициативния комитет.
Снимка: Архив ПА медия - От протеста на пътя Варвара-Велинград през юли 2017 г.


Тази страница е видяна: 514

 Публикувано от: pamedia на петък 15 септември 2017 - 14:49:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Организаторите на протестите: Премиерът хвърля прах в очите ни. Протестите продължават!
Официално трима са организаторите на протестите в Пазарджик
Прокуратурата проверява сигнал за купуване на гласове в с.Алеко Константиново
Прокуратурата е повдигнала обвинения на зам.-кмета и главния счетоводител на Община Септември
Поздрав от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов за 6 септември - Деня на Съединението
Поздравителен адрес от кмета на община Пазарджик Тодор Попов по случай 15 септември
Даниела Малешкова: Не съм запозната с фактическата обстановка, предизвикала протестите в Септември
Протестите в Септември продължиха отново със затваряне на пътя Варвара - Велинград
По сигнал на кмета на Карабунар е арестуван негов съселянин
По сигнал на кмета на Карабунар са заловени баща и син, докато товарели в буса си плочки и павета за ремонт на улицаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5287 сек., 0.4465 от тях за заявки.