RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Фондация „Асарел“ дари мултимедийни проектори на училища от община Панагюрище
Асарел-Медет

По проект "Образование за всички" фондацията осигурява  безплатни учебници на децата от социално слаби семейства, помагала и транспорт

Фондация „Асарел“ дари мултимедийни проектори и учебни пособия на всички шест училища от община Панагюрище по проекта „Образование за всички“. Даренията бяха връчени днес,  18 септември, от председателя на фондацията и прокурист на „Асарел-Медет“АД Галя Костова на директорите на учебните заведения. Сред гостите бяха заместник-кметът  на община Панагюрище Галина Матанова и представителите на „Райфайзенбанк“ – Руслана Щилиянова – координатор на кампанията „Избери, за да помогнеш“, Борислава Денева – началник отдел „Комуникации“ и Боян Шопов – ресорен мениджър за групата „Асарел-Медет“.

  През 2016 година проектът „Образование за всички“ за пръв път бе включен в дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“ на „Райфайзенбанк“, която подпомага инициативи в областта на здравеопазването, социалната сфера, култура и образование и опазване на околната среда.  По време на кампанията бяха събрани общо 3 508 лева от дарители, които са се запознали с проекта и са решили да го подкрепят. От тях 1 591 лв са дарени от „Райфайзенбанк“ и нейни служители.

С реализирането на „Образование за всички“ Фондация „Асарел“ осигурява условия за равен достъп до образование на ученици от 8 до 12 клас, които са в неравностойно социално положение. Проектът се осъществява в партньорство с Община Панагюрище и ръководствата на всички шест училища в общината, като се изисква учениците да отговарят на определени социални критерии. По „Образование за всички“ се осигуряват безплатни учебници на децата от социално слаби семейства. Тези от тях, които имат отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия, получават стипендии от фондацията. Чрез тази инициатива се оказва подкрепа и на социално слаби жители на общината, които са надхвърлили ученическата възраст, но са записали задочна форма на обучение в Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр. Панагюрище. Те получават подкрепа за транспорт и закупуване на учебни помагала.

  Проектът „Образование за всички“ цели превенция на преждевременното отпадане от образователната система на ученици от социално слаби семейства, които са в гимназиален етап на обучение. Същевременно значително се повишава мотивацията на тези деца и се насърчава личностното им развитие. Идентифицирано е, че едни от предпоставките за ранно напускане на училище, са липсата на средства за транспорт и средства за учебници  след 7. клас.

  През 2016 г. са осигурени безплатни учебници за 122 деца. Така общият брой подпомогнати ученици от стартиране на програмата до настоящия момент е 535. От стартирането на проекта „Образование за всички“ до настоящия момент са вложени общо 44 238 лв. Анализите показват, че над 90% от подпомогнатите ученици са повишили успеха си. Мнението на директорите на училища и самите педагози е, че така се е повишило и качеството на учебно-възпитателния процес, а учениците са по-подготвени и по-мотивирани.
Асарел-Медет


Тази страница е видяна: 508

 Публикувано от: pamedia на понеделник 18 септември 2017 - 17:10:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фондация „Асарел“ дари 25 хил. лв на училища, читалища и дневни центрове от община Панагюрище, 219 асарелци са удостоени с награди
„Асарел-Медет“ дари 365 хиляди лева на Община Панагюрище
Фондация дари 600 дръвчета на Община Пещера
Осемнадесет гимназисти от Панагюрище – със стипендии по „Образование за всички“ на Фондация „Асарел“
В памет на проф. Цоцорков "Асарел-Медет" ще дари на училища и читалища средствата, предвидени за празника на Деня на миньора
Община Панагюрище дари нов автомобил на две социални заведения
13 гимназисти от Панагюрище със стипендии от фондация "Асарел"
Фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“ осигури свободен достъп за оперетата „Българи от старо време“ - на сцената на „Арена Асарел“ - Панагюрище, на 16 октомври 2019 г.
Нови реанимационни легла дари австрийска фондация на „МБАЛ-Велинград“
Две училища от областта ще получат 190 хиляди лева за модернизация на училищната среда от Фондация „Америка за България“

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5491 сек., 0.4678 от тях за заявки.