RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Десислава Тодорова: 7,9 милиона лева са осигурени за саниране на училища и детски градини, включително и за спортни съоръжения
Десислава Тодорова
Правителството  отпусна  631,9 милиона за образователна инфраструктура по оперативна програма „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020 г. За това каква част от тези средства са за област Пазарджик потърсихме за подробности народният представител от ГЕРБ Десислава Тодорова.


-Г-жо Тодорова, обновяването на училищната база и въобще образованието явно е приоритет. Днес правителството осигури голяма сума пари за саниране на училищни сгради и сгради на детски градини. Каква част от тях са за област Пазарджик и за кои конкретно училища?

Преди да отговоря конкретно за училищата бих искала да  подчертая, че за първи път навсякъде ще се правят и спортните съоръжения - физкултурните салони и площадки. Не само образованието е приоритет на правителството на ГЕРБ, здравето на децата ни, добрата им физическа подготовка също са приоритети за нас. Затова подпомагаме и изграждането на спортни съоръжения.

За обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в община Пазарджик ще бъдат инвестирани 7 941 085,71 лв. Средствата са за  в общежитието на СОУ "Георги Бенковски", ОУ "Любен Каравелов", СОУ "Димитър Гачев", СОУ "Д-р Петър Берон" и ОУ "Христо Ботев“ . От тях спортни обекти са СОУ "Димитър Гачев" - физкултурен салон със съблекални; физкултурен салон с плувен басейн; съоръженията за игра и спорт; изграждане на фитнес на открито и СОУ “Д-р Петър Берон” - изграждане на спринтова писта с омекотена настилка.

- За останалите общини от областта какви средства са осигурени? 

В Панагюрище ще бъдат финансирани проекти за 5 929 237,02 в СОУ „Нешо Бончев”, ОУ „Марин Дринов” , ОУ „20-ти април”, ЦДГ „Първи юни“, ОДЗ „Райна Княгиня“, ОДЗ „Райна Княгиня“– филиал, ЦДГ „Пролет“ и ОДЗ Звънче. Проектите са за ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи. Община Пещера ще получи  388 330,10 за повишаване на енергийна ефективност на Общински детски комплекс. За обновяване и доизграждане на материално-техническата база на Професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" -  Велинград са предвидени 1 300 000,00. Там ще се изгради  многофункционална зала, включваща физкултурен салон, съблекални със санитарни помещения, фитнес и заседателна зала. За подобряване качеството на образователната спортна среда  ПГСС „Царица Йоанна“ Пазарджик ще получи 1 300 000,00 лева.

Изчисленията на правителството сочат още, че в  рамките на 631,9 милиона лв ще бъдат финансирани проекти в  416 университета, училища и детски градини в цялата страна с общо 255 269 възпитаници. Което прави 2444 лв на дете от градината до студентската скамейка. С днешното решение правителството изпълнява един от поетите ангажименти към образованието и няма да е честно, ако продължава да се повтаря, че ГЕРБ прави само инфраструктура. Работим за развитието на всички сектори и се надявам, че моите съграждани го виждат и оценяват.Тази страница е видяна: 2351

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 21 септември 2017 - 14:57:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Панагюрските гербаджии дариха на всички училища и детски градини спортни уреди
Кметът на Велинград подписа два договора за изграждане на спортни площадки и съоръжения в училища
147 училища, детски градини и общински детски комплекси пак ще чистят България за един ден
Осигурени са 9,7 милиона лева за обезщетения за умъртвените заради птичия грип пернати
В Пазарджик са извършени ремонти в училища и детски градини на стойност 5 млн и 51 хил. лв
От 15 септември до 31 октомври около училища и детски градини ще има засилено полицейско присъствие
Стартира ежегодният конкурс за общини, кметства, училища и детски градини „Чиста околна среда 2019 г.“
Женската структура на ГЕРБ и народния представител Десислава Костадинова с подаръци за две детски градини в Пещера
Десислава Костадинова: Над 127 милиона лева ще получат общините от област Пазарджик по Бюджет`2018
Народният представител Десислава Костадинова ще има приемна в с. Фотиново, а Десислава Тодорова, Даниела Малешкова и Димитър Гечев - в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5662 сек., 0.4859 от тях за заявки.