RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Близо 600 компании от 40 държави участват в 73-тия Международен технически панаир в Пловдив
     В едно много сложно време, в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръста на икономиката и индустриалното сътрудничество – това  заяви министър-председателят  Бойко Борисов, преди да открие  73-тия Международен технически панаир в Пловдив. 
 Пловдив   Поздравявам тези близо 600 компании от 40 държави, които са дошли на нашия панаир, каза той в началото на своето приветствие. Ръстът на икономиката, който е сред най-добрите в Европа, политическата стабилност, ниските данъци, строителството довеждат до това, че се увеличават и площите тук, на изложението, увеличават се и желаещите да инвестират в България, подчерта Бойко Борисов и посочи, че тазгодишното издание  отбелязва 20% ръст на изложбените площи. Надявам се много договори да се сключат тук, особено от българските компании, които в иновациите са направили действително изключителни неща, обобщи премиерът. 
    Десетилетия наред Международният панаир се откроява като атрактивно място за правене на бизнес, изтъкна  министърът на икономиката Емил Караниколов.  Поемаме ангажимент в следващите мероприятия свои щандове тук да имат Българската банка за развитие, Програмата „Иновации и конкурентоспособност”, агенциите за инвестиции и за насърчаване на малките и средни предприятия, обяви той.
    Деловият форум за инвестиционни стоки и технологии продължава от 25 до 30 септември в Международен панаир Пловдив, който е организатор на мащабната проява. Тя стартира с по-силно чуждестранно присъствие и 113 дебютиращи фирми. Очевидно предприемачите имат да покажат много нови неща, отбеляза д-р Иван Соколов, главен директор на Панаира.
    В това се убеди и премиерът Бойко Борисов, докато разглеждаше изложението. Най-дълго се задържа в специалната експозиция на  тежка механизация за изграждане на инфраструктурни съоръжения. В България се строят тунели, мостове, които искат наистина сложна техника, която също е представена тук, отбеляза той още при откриването. Показаните модели, част от които са европейски и световни новости, го впечатлиха. За да са тук, това се дължи и на държавата, която инвестира в инфраструктура, каза представител на една от компаниите.
    Изложението се превърна в ревю на  технологиите, които бързо навлизат в практиката, за да променят и начина на живот, коментира д-р Иван Соколов.
В десет специализирани изложби се демонстрират модерни продукти и услуги от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, транспорта и автосервизното оборудване,  машиностроенето, строителството, химическата промишленост, автомобилната индустрия. Най-престижната технологична среща на Балканите отново показва панорама на иновациите, обхващаща от сложна техника за заводите до домашни смарт уреди. Тя може да бъде разгледана от 9 до 18 ч., а в събота – до 14 часа. 


Тази страница е видяна: 361

 Публикувано от: pamedia на понеделник 25 септември 2017 - 16:31:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Шампионат за строители стартира на Международния технически панаир в Пловдив
Енергоспестяващи щори и течна изолация демонстрират на Международния технически панаир в Пловдив
Роботи за чистене и косене са сред хитовите експонати на Международния технически панаир в Пловдив
Изложение за авточасти с 10 шоу програми в Международен панаир Пловдив
Виртуози на волана правят нощно шоу в Международен панаир Пловдив
„Сготви си здраве” на „Фудтех 2013“ в Международен панаир Пловдив
Висша мода за букети показва „Цветна пролет“ в Международен панаир Пловдив
Гурме деликатеси и екохрани показват на „Фудтех 2015“ в Международен панаир Пловдив
САМ КИНТИ и РАИС представиха производствената си продукция на Пловдивския технически панаир
Най-новите видео игри събират геймърския елит на Балканите в Международния технически панаирТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5974 сек., 0.5151 от тях за заявки.