RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Архитекти, инженери и предприемачи - на първо обсъждане на проект за нов Общ устройствен план на община Пазарджик
Пазарджик

Строители, архитекти и инженери в инвестиционното проектиране, както и членове на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик участваха в обсъждане във връзка с разработването на проект за нов Общ устройствен план на община Пазарджик. Той ще определи развитието на общината в дългосрочен план - до 2030-та година, посочи главният архитект на Пазарджик Кръстьо Танков. Той отбеляза, че до момента Общ устройствен план е имало само за града, но неговият срок е вече изтекъл, а сега ще бъде разработен такъм план за цялата община.

Проектът е възложен на екип с ръководител арх. Ира Кънева. "Предстои ни много работа, трябва да заложим трасетата за пътища, да преценим дали и накъде ще се развиват населените места, да прецизираме бъдещето на стопанските дворове по селата - дали ще ги включим в урбанизираната територия, трябва да се заложат трасета за водопроводи и канали, да се предвиди евентуално разрастване на гробищните паркове, затова се обръщаме към Вас - хората, които имат поглед върху развитието на населените места", заяви арх. Танков и отправи молбата си към участниците да попълнят анкетите и да се включат с предложения по Общия устройствен план на общината.
Арх. Кънева обясни, че информация и предложения ще бъдат събрани и по време на предстоящо обществено обсъждане, последващо съгласуване на проекта с ведомствата, за да се стигне до окончателното разработване на проекта, което ще бъде внесено за приемане в Общинския съвет.
По време на дискусията инж. Евтим Янев препоръча да се предвидят велоалеи от и до малките населени места, които са близо до Пазарджик. Той постави въпроса и за необходимостта да се намери решение на един проблем, касаещ бизнеса - предвиждането на локални пътища около главните пътни артерии, които да решат проблема с излизането на главен път. Това е проблем на всички, които имат терени с променено предназначение.
Обсъдена беше и възможността да бъдат предвидени зони за отдих по поречието на реките и край микроязовирите. На сайта на общината ще бъде качено заданието на общината във връзка с изготвянето на Проект за Общ устройствен план на община Пазарджик, както и информационен материал, така че в започналата дискусия във връзка с проекта да могат да се включат всички желаещи. 


Тази страница е видяна: 1091

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 05 октомври 2017 - 17:19:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обществено обсъждане на проекта на Общинския план за развитие на община Пазарджик за периода 2014 – 2020 г. по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община
Обществено обсъждане във връзка с реализацията на Общински план за развитие по проект „Подобряване на процеса по разработване и прилагане на ефективни политики в Община Пазарджик“
Община Лесичово ще има нов устройствен план
Връзка с магистралата при Мало Конаре предвижда новият Общ устройствен план на Пазарджик
Визията си за развитие на Пазарджик до 2020г. ще постави на обществено обсъждане Обединението, разработващо Интегрирания план
Три варианта на визия и сериозна дискусия на общественото обсъждане за Интегрирания план
Проект на млади архитекти приобщава хората и река Марица в Пловдив
Пазарджик вече има готов проект за Интегриран план за градско възстановяване и развитие
Покана за обществено обсъждане на проекта на бюджет на Община Пазарджик за 2018 г.
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма на Интегрирания план за градско развитиеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6045 сек., 0.5493 от тях за заявки.